Националната агенция по приходите е приключила две от проверките по

...
Националната агенция по приходите е приключила две от проверките по
Коментари Харесай

НАП затваря "Барселонагейт" с две приключили проверки

Националната организация по приходите е завършила две от инспекциите по абсурда " Барселонагейт ", в който бе замесено името на премиера Бойко Борисов. Съставени са ревизионни актове на едно сдружение и едно физическо лице, заяви за " Сега " представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров. Той обаче не посочи кои са хората, обект на инспекцията, и не даде повече детайлности. Резултатите са изпратени в прокуратурата, която към този момент близо година води следствие по случая.

Приходната организация подхвана скандала на 27 февруари, откакто гражданско съдружие БОЕЦ разгласява документи, от които излиза наяве, че бащата на манекенката Борислава Йовчева е вложил 1 750 000 лева като капитал в испанската фирма Emma BGS SL, чието седалище е точно първокласната къща в Барселона и се проверява от испанските управляващи за пране на пари. Същото дружество имаше и луксозен магазин за облекла с повърхност 140 кв. м на една от централните улици на каталунския град - Paseo de Grácia. Бутикът беше мигновено опразнен и затворен след изявленията на испанския вестник " Ел Периодико " за следствието против българския министър председател.

По информация на " Сега " обаче към момента не е завършила данъчната инспекция на бащата Георги Йовчев, който е бивш водопроводчик от Сандански и няма никакъв по-сериозен бизнес. Тя най-вероятно ще бъде прекъсната, защото мъжът не обитава трайно в България. Именно затова пък манекенката въобще не е обект на инспекция от Национална агенция за приходите.

Междувременно абсурдът продължава да отлежава в специализираната прокуратурата. Само преди седмица въпросът с " Барселонагейт " беше още веднъж издигнат от евродепутатите от групата в Екологичен потенциал за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права. Те попитаха какво е настоящото положение на следствието и напомниха на прокуратурата за обяснението ѝ от преди месеци.  " Въпреки предоставените данни за контакт и миналия дълъг интервал, съдебните управляващи в Кралство Испания към момента не са се свързали с българските управляващи ", твърдяха от държавното обвиняване през октомври.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР