Национална служба за съвети в земеделието организира информационна среща в

...
Национална служба за съвети в земеделието организира информационна среща в
Коментари Харесай

Важно за млади фермери: Стартира мярка за финансова помощ от 25 000 евро

Национална работа за препоръки в земеделието провежда осведомителна среща в гр. Благоевград на тематика „ Възможности за подкрепяне по ограничения от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014-2020 (ПРСР) през 2022 година

Финансовата помощ за претендент е 25 000 евро, специалисти от службата за препоръки в земеделието изготвят гратис плановете

От началото на ноември започва мярката за безплатно подкрепяне на млади фермери по Програмата за развиване на селските региони - подмярка 6. 1 „ Стартова помощ за млади аграрни стопани “.

На какви условия би трябвало да дават отговор претендентите, с цел да получат безплатна помощ от 25 000 евро, ще коментират специалисти от Националната работа за препоръки в земеделието, на осведомителна среща от 10:00 ч., на 23 ноември т. година, в Благоевград, в офис постройката на ул. „ Иван Михайлов “ 1А, ет. 8, зала „ Пара “.

Целта на срещата е улеснение на първичното нахлуване в бранша на селското стопанство на младежи и по-специално промяната на поколенията в селскостопанския бранш, поощряване на заетостта и откриване на работни места, както и опазване на към този момент съществуващи такива.

Младите фермери, претенденти за финансово подкрепяне, би трябвало да са на възраст от 18 навършени до 40 навършени години. Трябва да са регистрирани за първи път като аграрни стопани или да са почнали земеделска активност за произвеждане на земеделска и животинска продукция, преди не повече от 24 месеца и имат стопански размер на стопанството сред 8000 и 16 000 евро СПО. Кандидатите би трябвало да са притежатели или наематели на земя.

Експертите от благоевградския офис на Национална работа за препоръки в земеделието /НССЗ/ безплатно ще изготвят планови оферти за кандидатстване по стартиралата мярка. Те имат подготвеност да оказват помощ на младите фермери за:

· правене на бизнес план;

· подпомагане за попълване на нужните документи;

· подготовка и подаване на плановото предложение през Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове (ИСУН 2020);

· информация и препоръки за условията, изискванията и дейностите, които младият аграрни собственик би трябвало да съблюдава и прави по време на осъществяването на плана.

Освен с мярката „ Стартова помощ за млади аграрни стопани “, участниците в срещата ще се срещнат с условията, които би трябвало да съблюдават по време на осъществяване на към този момент утвърдени планове по ограничения 6. 3 " Стартова помощ за развиването на дребни стопанства " и 4. 1. 2. „ Инвестиции в аграрни стопанства “.

Крайният период за подаване на планови оферти по размер 6. 1 „ Стартова помощ за млади аграрни стопани “ е 06. 01. 2023 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР