“Национална сигурност не се гради с ежедневна смяна на позицията.

...
“Национална сигурност не се гради с ежедневна смяна на позицията.
Коментари Харесай

Президетът влезе в задочен спор с Борисов за самолетите Грипен


“Национална сигурност не се гради с ежедневна промяна на позицията. Важно е дълготрайното, ясно планиране”. Това обръщение изпрати президентът Румен Радев към премиера Бойко Борисов от Ню Йорк. “Бих го посъветвал да не дели страната и значимите браншове на порции, и да тегли на един повече, на различен по-малко, и всеки ден да си мени решението ", споделя президентът по адрес на министър ръководителя, представен от Българска национална телевизия.

Репликата му е част от разногласието за новите изтребители, които страната ни би трябвало да закупи. В понеделник министър-председателят изрази подозрение, че " Грипен”-ите не са най-хубавият избор. Министър-председаелят даде да се разбере, че счита, че Радев е оказал въздействие за този избор.

" Искам да припомня на премиера, че ресурсите са у него, само че и отговорността е у него”, сподели още Радев от американския град, където дойде в понеделник, с цел да взе участие в Общото заседание на Организация на обединените нации. Той разгласи, че министър председателят е измамен от своите съветници по въпроса за избора на военен изтребител за армията. Държавният глава също по този начин отхвърли да е давал мнение за този вид аероплан.

По отношение на процедурата Радев сподели, че толкоз добра не е правена в България, като е проведена по всички интернационалните правила и стандарти за равнопоставеност, бистрота и обективност.

Бих помолил премиера да си провежда добре всички съветници, които работят за него и своята парламентарна група, да четат. Не може да си прочел един хвърчащ документ, а има още 100 такива и да казваш странни, и нелепи изказвания. Нека тези хора четат и не го заблуждават с глупави мнения ", заключи Радев, представен от Нова телевизия.

Изказването му е във връзка изказванието, че има документ, съгласно който като министър председател Пламен Орешарски е изискал от Радев, в качеството му на командващ Военновъздушни сили, мнение за самолетите " Грипен ". " Премиерът не е желал моето мнение за " Грипен ", а за един напълно различен аероплан, във връзка визитата на една делегация, която беше в България ", сподели още Радев.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР