Национална футболна база Бояна бе домакин на седмото издание на

...
Национална футболна база Бояна бе домакин на седмото издание на
Коментари Харесай

Дипломати играха футбол с кауза в НФБ Бояна

Национална футболна база „ Бояна ” бе хазаин на седмото издание на благотворителния шампионат Ambassadors’ League, в който едни против други се изправиха представители на разнообразни дипломатически задачи в България. Надпреварата е проведена от Дружеството за Обединените народи у нас, а Българският футболен съюз бе формален сътрудник на събитието, което тази година мина под мотото „ End racism. Build peace ”.

„ Приветствам идеята на тазгодишното издание на шампионата, която има за цел всеобщото разпространяване на правата на индивида и популяризирането ѝ посредством спорта с присъединяване на дипломатически задачи, български институции и неправителствени организации “, бяха част от думите на министъра на младежта и спорта Весела Лечева в приветствения ѝ адрес във връзка обичайния шампионат.

От страна на БФС откриването на събитието бе почетено от легендата на българския футбол и сегашен помощник-треньор на младежкия народен тим Ивайло Йорданов, който пожела триумф на всички участници.

В благотворителната конкуренция тази година се включиха шест тима, представители на дипломатическите задачи у нас, както и представители на офисите на интернационалните и неправителствени организации в страната. Първото място завоюва отборът на Студентската асоциация за проучване на интернационалните връзки. Почетната стълбица допълниха тимовете на Иран и Турция. В духа на спортсменството призове получиха и тимовете на Грузия, Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в България и Дружеството за Организация на обединените нации в България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР