Национална агенция за приходите разкри над 10 000 л. нелегално

...
Национална агенция за приходите разкри над 10 000 л. нелегално
Коментари Харесай

НАП разкри 10 000 литра нелегално корабно гориво

Национална организация за приходите разкри над 10 000 л. незаконно гориво, складирано в база, благосъстоятелност на транспортна компания. При неочаквана инспекция на региона към ведомствената бензиностанция на сдружението, намираща се в промишлена зона в Бургас, чиновниците от звеното за фискален надзор на Национална агенция за приходите разкрили цистерна без регистрационни номера, прикрита с гуми от камиони. В нея имало към 4200 литра дизел, а наоколо инспекторите забелязали 7 пластмасови контейнера с съдържимост 1000 л., завити с найлон. Три от тях били цялостни догоре, два съдържали сред 500 и 600 л. горивна течност, а другите два се оказали празни.

Откритото гориво било без документи за генезис, а съдовете, в които е съхранявано не са декларирани в Национална агенция за приходите, прецизират от приходната организация. Служителите на „ Фискален надзор “ поискали подпомагане от Агенция „ Митници “ за определяне на типа на течността в цистерната и контейнерите. Според тях горивото е предопределено за кораби, като то е изцяло годно да се употребява за сухоземни транспортни средства. Корабното гориво няма био добавка, не е маркирано (оцветено) и за него не е заплатен данък, прецизират още инспекторите от „ Фискален надзор “ на Национална агенция за приходите. Служителите на Агенция „ Митници “ са иззели откритите количества от синята течност и са пломбирали съдовете, в които тя е съхранява. Работата по определяне на произхода на откритото гориво продължава.

„ В резултат на регулярните контролни дейности на Национална агенция за приходите, в горивния бранш се регистрира забележителен растеж на продаденото количество гориво. Неведнъж сме заявявали, че ще бъдем безкомпромисни против опитите за данъчни измами и невнасяне на налози и осигуровки, които ощетяват цялото общество. Проверките на Национална агенция за приходите в обектите, занимаващи се с търговия с горива, не престават ", сподели зам. изпълнителният шеф на приходната организация Георги Димов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР