Националката в бадминтона Мария Мицова обяви, че възобновява тренировките на

...
Националката в бадминтона Мария Мицова обяви, че възобновява тренировките на
Коментари Харесай

Мария Мицова започва подготовка за олимпийската си мечта

Националката в бадминтона Мария Мицова разгласи, че възобновява тренировките на корта от идната седмица. Тогава стартира лагерът във Варна на най-хубавите ни състезатели. Левичарката от Русе ще бъде там дружно с персоналната си треньорка Димитрия Попстойкова.

" От 18 май започваме и програмата е конкретизирана. От два месеца не сме играли бадминтон, уповавам се да навлезем във форма последователно ", съобщи пред Любомир Тодоров от БНР 23-годишната Мицова, която е европейска сребърна медалистка с тима на България за дами от Казан през 2016-а.

" По време на изключителното състояние бях в родния си град Русе при моето семейство. Прекарах това време доста умерено, изключителното състояние малко забави живота и това ти дава опция за размисъл. В същото време се пробвах да подкрепям по най-хубавия метод физическата си форма.

Тя е окуражена да се класира за Олимпийските игри в Токио и сега е най-високо класираната българка в подреждането за там. Мария обаче знае, че би трябвало да играе в още доста шампионати, с цел да сбъдне фантазията си.

Русенката стартира да тренира спорта с перцето на 7-годишна възраст в локалния клуб. Печелила е златни медали във всички възрастови групи при девойките, девойките и дамите. Била е шампионка на интернационалните шампионати в България, Гърция, Унгария, Естония и други Участвала е на младежките олимпийски игри през 2014-а, а на последните Европейски игри зае пето място на смесени двойки дружно с Алекс Флаар.

Мицова предвижда, че надпревари по бадминтон на високо равнище може да има още веднъж най-рано през септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР