Националите ни по волейбол не успяха да се противопоставят на

...
Националите ни по волейбол не успяха да се противопоставят на
Коментари Харесай

Националите по волейбол понесоха тежка загуба от Аржентина

Националите ни по волейбол не съумяха да се опълчват на Аржентина във Волейболната лига на нациите. „ Лъвовете “, водени от Силвано Пранди отстъпиха на домакините с 0:3 (16:25, 21:25, 23:25), във втория си мач от група 2, от първия уикенд на международната конкуренция, играна в зала " Аконкагуа Арена " в град Мендоса.
 България надделя Канада в повторния дебют на Пранди
С това родните национали означиха първа загуба в шампионата, откакто на старта се постановиха над Канада с 3:1 гейма. Българските " лъвове " имат 1 победа, 1 загуба и 3 точки, до момента в който Аржентина е с 2 победи от 2 мача и 6 точки. Още довечера тази вечер (2 юни) са последните мачове от шампионата в Мендоса. България ще играе от 22:10 часа против дебютанта Португалия, а по-късно от 01:10 часа българско време през нощта " гаучосите " се изправят против Канада.

Волейболистите на Аржентина започнаха чудесно, до момента в който България записа неуверен старт в мача. Домакините поведоха с 8:3, а второто техническо спиране пристигна при 16:12 в тяхна изгода. Разликата в интерес на противника се усили на 19:12 и Аржентина завоюва гладко първия гейм.

Втората част стартира равностойно и продължи до 13:13. Грешки в играта на България доведоха до задатък в интерес на противника и „ гаучосите “ поведоха с 16:13. Домакините продължиха да натискат като усилиха преднината си 21:17. Независимо от подхванатите промени от страна на Силвано Пранди аржентинците устояха на всички опити за поврат и затвориха без проблеми и втория гейм в своя изгода при 25:21.

Третата част стартира с ударното 5:1 в интерес на България, само че първото техническо спиране пристигна при 8:6 наша изгода. Съперникът стопи пасива си и последва равностойна игра. Второто техническо спиране още веднъж пристигна при 2 точки разлика за България 16:14, като националите ни продължиха да диктуват играта. Аржентинците обаче не се предадоха и изравниха при 22:22, което накара Силвано Пранди да вземе отмора. Последва контра на Франки и 23:22 за " гаучосите ". В последна сметка Аржентина завоюва гейма с 25:23 след офанзива на Бруно Лима и неточност на българите, а с това и мача с 3:0 гейма.

Най-резултатен за българския отбор още веднъж беше Николай Учиков с 13 точки (43% успеваемост в атака). Братята Розалин Пенчев (1 блок, 1 ас и 42% успеваемост в атака) и Николай Пенчев (1 блок и 47% успеваемост в атака) приключиха с по 10 точки. За " гаучосите " Бруно Лима осъществя 15 точки (1 блок и 56% успеваемост в атака) за успеха. Факундо Конте (1 ас и 48% успеваемост в атака) и Агустин Лосер (4 блока, 1 ас и 64% успеваемост в атака) прибавиха по 12 точки за успеха.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР