Национален Розов ден - 8 октомври се превърна в своеобразна

...
Национален Розов ден - 8 октомври се превърна в своеобразна
Коментари Харесай

Национален Розов ден в подкрепа на борбата с рака на гърдата

Национален Розов ден - 8 октомври се трансформира в самобитна традиция в границите на Световния месец за битка с рака на гърдата, по тази причина няма да пропуснем да го отбележим и през предизвикателната 2020 година. Той се организира по самодейност на Avon България и е ден, в който компанията приканва всеки, искащ да покаже поддръжката си, да облече розово и показа пост в обществените си мрежи с хаштаг #avonpinkday, #вижпромяната и #WatchforChange.
Промяната е съществена тематика в битката против рака на гърдата през тази година - Аvon прави оценка дългия път, през който сме минали всички ние като общество за последните 19 години, откогато акцията се организира в България. Път, за който си коства да се поздравим. Това е смяна най-много в мисленето и знанието ни за рака на гърдата, смяна, която ни оказва помощ по-целенасочено да се борим с заболяването и допустимо най-рано да я откриваме и лекуваме.
Днес знаем, че ранното разкриване на рака на гърдата може да избави живот. Именно по тази причина никоя жена не трябва да бъде в незнание по отношение на заболяването. Днес знаем, че казусът изисква публичност, осъзнаване и реципрочност - от цялото общество, всеки ден. Проблемът изисква неизменност, а през всички тези години Avon България възприема работата по него като своя задача и слага за своя съществена и най-важна цел да обезпечи информираност по отношение на здравето на гърдите и ранните признаци на рак на гърдата.
Промяна се усеща с всяка последваща година, когато от ден на ден хора поддържат акцията и демонстрират, че същински имат вяра в нея, непрекъснати са в посока предварителна защита и познават признаците на заболяването. За смяната ни припомнят и алегорично осветените в розово здания в София и редица общини в страната, които всяка година виждаме по време на Националния розов ден. Розовата светлина има за цел да затвърди още един път вярването, че никоя жена не трябва да остава на мрачно за рисковете и признаците от развиване на рак на гърдата, а ранната предварителна защита, както и високата информираност по тематиката, са основни.
За страдание статистиката продължава да бъде все по този начин стряскаща - над 50 000 българки са диагностицирани с рак на гърдата, а случаите се покачват със приблизително 3800 всяка година. Все още има доста дами, които заради една или друга причина подценяват здравето на своите гърди и не са непрекъснати за своя годишен профилактичен обзор. Именно по тази причина акции за осведоменост и поддръжка не престават да са все по този начин нужни и настоящи за българката.
Благодарение на общите старания на представители и клиенти на Avon, компанията е дарила над 1 500 000 за предварителна защита и ранна диагностика на заболяването. Вече 5 години акцията си партнира сполучливо с Фондация „ Една от 8 ", с помощта на които съумява да разшири своя обсег и да окаже поддръжка на диагностицираните дами. Дарените от Avon средства обезпечават безвъзмездна психическа, юридическа, осведомителна и практическа поддръжка, която Фондация „ Една от 8 " дава непосредствено на засегнатите дами, техните близки и фамилии.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР