Национален протест на фирмите в транспорта ще парализира България за

...
Национален протест на фирмите в транспорта ще парализира България за
Коментари Харесай

Проблем! Тежък протест прави блокаж на страната

Национален митинг на компаниите в превоза ще сковава България за два часа във вторник. От 10 до 12 часа ще бъдат блокирани основни кръстовища в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Хасково, Ямбол, Русе, Видин, Благоевград и Добрич. Протести ще има и на граничните пунктове Капитан Андреево и Дунав мост 2.

Междуградският транспорт също няма да се движи в ​този часови период. Това оповестиха през днешния ден представители на автобусни и транспортни компании, таксиметрови компании и заведения.

" Протестът е стопански, а не политически ", акцентира Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи. Един от главните проблеми на сектора е „ шоковият скок на цените на горивата “ и затова те упорстват за обезщетения. Превозвачите желаят още актуализация на мярката " 60 на 40 " при спад на оборота от 20%.

За финансово подкрепяне на автобусните превозвачи в държавния бюджет бяха планувани 40 милиона лв.. Заради процедурни стъпки обаче помощта ще стигне до бенефициентите най-рано към Коледа. Фирмите обаче са уверени, че до тогава ще банкрутират.

Превозвачите са гневни и поради неприятните пътища. Според ръководителя на Българското обединяване на водачите Христо Радков към момента няма обезпечени средства за зимно разчистване на пътищата, а сезонът за поправки е изтърван поради спрените заплащания. Това ще докара до увеличение броя на злополуките и надлежно на ранените и  загиналите,смятат от Обединението.

В 2-часовата обсада ще се включат още  таксиметровите компании и заведенията, които пък роптаят против вечерния час на заведенията за хранене и затворените нощни питейни заведения

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР