Националът на България за Купа Дейвис Александър Лазаров загуби в

...
Националът на България за Купа Дейвис Александър Лазаров загуби в
Коментари Харесай

Лазаров загуби в квалификациите на Чалънджър в Бергамо

Националът на България за " Купа Дейвис " Александър Лазаров загуби в първия кръг на квалификациите на шампионата по тенис на твърди кортове от сериите " Чалънджър " в Бергамо (Италия) с награден фонд 45 730 евро.

Лазаров отстъпи пред лидера с схемата на пресявките Джейсън Кублер (Австралия) с 4:6, 6:7(5) за близо два часа на корта.

Кублер, който взе участие в конкуренцията с " уайлд кард ", взе подаването на българите в седмия гейм по пътя си към триумфа в първия сет. Във втората част двамата си размениха по два пробива, а в тайбрека австралиецът поведе с 5:3. Лазаров изравни 5:5, само че противникът му завоюва идващите две точки и затвори мача.

Националът Димитър Кузманов стартира от главната скица на конкуренцията и в първия кръг ще срещне Вит Коприва от Чехия, който е 144-и в международната класация на АТР.

За последно двамата играха на шампионата от сериите " Чалънджър " в Загреб (Хърватия), когато Коприва завоюва с 6:4, 1:6, 6:3.

29-годишният Кузманов има обезпечени 450 евро от наградния фонд.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР