Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Донски спечели първата

...
Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Донски спечели първата
Коментари Харесай

Александър Донски спечели титла в епичен финал

Националът на България за Купа "Дейвис " Александър Донски завоюва първата си купа на сингъл, триумфирайки на мощния шампионат на твърди кортове в Претория (ЮАР) с награден фонд 15 хиляди $. Големият ни гений ликува в героичен край против французина Артюр Казо, който победи със 7:6(3), 6:7 (5), 7:6(6).

Както и на полуфинала, по този начин и през днешния ден Алекс блесна с цели 17 аса, а откакто осъществя петия мачбол подвигна победоносно ръце. И изцяло справедливо, защото показа на феновете доста хубав тенис, спечелвайки овациите.

Големият ни гений за следващ път показва борбен дух и здрава душeвност, оцелявайки в изключителна драма. Алекс и през вчерашния ден победи на финала, откакто взе купата и в шампионата на двойки.

На сингъл това е първи триумф за него, а след впечатляващото показване към този момент гони класиране в "Клуб 650 " на международната класация.

Титлата е общо трета на Донски през 2019 година след двете на двойки - в Грузия преди два месеца и от през вчерашния ден в Претория.

Иначе Алекс е играл финали още в Созопол, в Грузия, както и преди седмица в Йоханесбург, където обаче отстъпи в друга изключителна драма.

"Много се веселя, че съумях да печеля първата си купа на сингъл в кариерата. Благодаря доста на фамилията ми и на моя управител Ивайло Крачунов. Ще продължим да работим професионално и настойчиво, тъй като триумфите идват след доста работа и доста старания ", съобщи пред БЛИЦ Алекс Донски, който е национал на България и представяше страната ни за Купа "Дейвис ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР