Националът на България за Купа Дейвис“ Адриан Андреев се класира

...
Националът на България за Купа Дейвис“ Адриан Андреев се класира
Коментари Харесай

Адриан Андреев се класира на първи финал на двойки на Чалънджър

Националът на България за Купа „ Дейвис “ Адриан Андреев се класира за финала на двойки на шампионата по тенис на червени кортове от сериите „ Чалънджър “ в чешката столица Прага с награден фонд 32 160 евро. Андреев доближава за първи път в кариерата си до тази фаза при двойките в „ Чалънджър “ напреварите.

Българинът и сътрудникът му от Боливия Муркел Алехандро Делиен Веласко победиха на полуфиналите Милош Карол (Словакия) и Витали Сачко (Украйна) с 4:6, 6:4, 10-8 в мач, траял час и 36 минути.

Андреев и Делиен Веласко изостанаха с 1:4 в първия сет и отстъпиха с 4:6, само че изравниха след по-добра втора част, в която нанесоха съдбоносен пробив за 5:4 и последвалото 6:4. В оспорвания тайбрек българинът и боливиецът осъществиха втория си мачбол за крайния триумф.

С класирането си за финала те завоюваха по 30 точки за ранглистата и 1000 евро от наградния фонд.

В конфликта за купата Андреев и Делиен Веласко ще се изправят против водачите в схемата Влад Виктор Корня (Румъния) и Андрю Полсън (Чехия).

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР