Националът на България Галин Иванов напусна лагера на Славия в

...
Националът на България Галин Иванов напусна лагера на Славия в
Коментари Харесай

Галин Иванов напусна Турция и отива на преговори с Левски

Националът на България Галин Иванов напусна лагера на Славия в посока София, с цел да стартира публични договаряния с Левски, научи Sportal.bg . Крилото остави досегашните си съотборници в Алания, като на следващия ден в Българя ще има среща с изпълнителния шеф на " сините " Павел Колев. Най-добрият състезател на " белите " към този момент е приказвал с шефа на столичани, който му предлага да се завърне в родния клуб. 30-годишният футболист е пред огромна алтернатива, защото от дете е почитател на 26-кратните първенци и постоянно е мечтал да играе титуляр на " Герена ", само че въпреки това има доста сериозна оферта от Унгария.

Нашата медия научи, че последният в унгарското състезание Халадаш предлага страхотните 500 000 евро на Иванов, който е свободен сътрудник, за идващите 18 месеца. Близък човек до Премиера на Унгария Виктор Орбан навива Иванов да одобри офертата, като му подсигурява, че тимът няма да изпадне, защото прави селекция, и той сигурно ще си вземе обещаната му сума.

На стадион " Георги Аспарухов " му оферират доста по-малко пари, само че пък опцията да сбъдне детската си фантазия, да бъде водещ състезател на обичания Левски. През зимата отбор от Южна Корея имаше интерес към крилото, както и тим от Китай, само че до контракт не се стигна. Истина е, че ЦСКА 1948 също търсят Галин Иванов много съществено, макар че националът разгласи невероятни условия на управлението на " алените ". Той не желае да играе във Втора лига, в случай че не му платят голяма сума, като се приказва за 100 000 евро на ръка, плюс една от най-високите заплати в България за идващите 18 месеца, а към тях и огромен бонус за влизане в елита.

През есента на сезон 2016/2017 година Иванов дойде на " Герена ", само че поради това, че не беше в оптимална физическа форма изигра едвам 4 мача, в които записа единствено 142 минути, след което напусна през зимата, не подновявайки своя договор, който изтече в края на декември.

Сега Галин Иванов е наясно, че управлението и притежателите са други, като ще подсигуряват напълно ново лице на клуба. Именно заради това потегли за България, с цел да види Колев, който ще се опита да го убеди да облече още веднъж синята фланелка. Чак след диалозите обаче ще стане ясно, дали Иванов ще реши да остане в Първа лига или да потегли към Унгария.

Футболистът е един от най-хубавите български играчи в шампионата през последните 18 месеца, като завоюва Купата на България със Славия, която липсваше във витрината на столичани от 1996 година. В този интервал той изигра общо 56 мача за " белите " във всички шампионати, вкарвайки 18 гола. Три от тях в Лига Европа, три за Купата на България и 12 в шампионата. През тази акция има общо 25 мача, три гола в Първа лига и три в евротурнирите.

Освен това положителните му игри го направиха национал в селекцията на Петър Хубчев, като през есента дебютира и изигра три мача за " лъвовете ", и даже означи първото си попадение за " трикольорите ". Той беше прецизен в последния формален мач на националите от Лигата на нациите против Словения, когато донесе равенството 1:1. Евентуалното титулярно място в Левски, а също по този начин и продължаването на положителните му игри от последната една година, ще му даде още по-голям късмет да се бори за място в стартовите 11 на България в квалификациите за Евро 2020. Именно по тази причина предстоят забавни диалози сред национала и Колев, който желае да притегли повече български футболисти в състава на Левски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР