Националът Кирил Десподов коментира за първи път трансфера си в

...
Националът Кирил Десподов коментира за първи път трансфера си в
Коментари Харесай

Десподов: Не съм предал никой

Националът Кирил Десподов разяснява за първи път прехвърлянето си в " Лудогорец ", който предизвика лавина от отрицателни мнения по негов адрес от страна на последователи на някогашния му тим " ЦСКА-София ". Футболист №1 на България за 2018 година дори бе избран като изменник от почитателите, задето се кълнял във безконечна честност към тима при прекосяването си в " Каляри " през януари м.г.

" Няма по какъв начин да приказваме за изменничество. Не съм предал никой. Не се движа с защита. Аз съм експерт. Трябва да затворим тази тематика за ЦСКА. Мен никой от ЦСКА не ме потърси да ме попита дали бих желал да се върна в ЦСКА. За мен ЦСКА ще си остане нещо особено. Играл съм три години там – тази страст, която са ми давали почитателите и клуба, няма да бъде заличена или забравена. Не е приятна обстановката. Омразата и обидите от почитателите ги разбирам. В целия свят се случва. Не съм нито първия, нито последният. Но ми се играе футбол. Това би трябвало да се разбере от всички. Не ми се тренира за здраве. Аз съм на възраст, на която ми се играе, а не да си взимам заплатката единствено. Затова би трябвало да взимам верните решения ", съобщи най-коментираният нов състезател в " Лудогорец ".

Десподов показа и първите си усещания от разградския клуб: " Искам да се развъртвам и тук мисля, че ще мога да се развия. " Лудогорец " сподели огромно почитание към мен. Повече 50% от футболистите ги познавам като жанр на игра, а също по този начин съм осведомен със стила на игра на " Лудогорец ". Всички футболисти са доста положителни. Всичко е на доста високо равнище. Базата е невероятна, отношението на всички към мен е съвършено. Конкуренцията е много висока на всеки един пост. Ще се веселя, че ще работя с професионални треньори в клуба. Предстоят ни доста хубави мачове в Лига Европа. Трябва да спечелим множеството от тях, с цел да излезем от групата ".

23-годишният състезател показа и за престоя си в чужбина. От януари до август м.г. той бе в " Каляри ", по-късно игра чартърен в " Щурм " за един сезон, а през август т.г. се върна в " Каляри " преди да бъде преотстъпен на " Лудогорец " на 5 октомври, в последния ден на летния трансферен прозорец,  до юни 2021 г.  " Мисленето доста ми се промени в чужбина. В Серия А се работи доста съществено. Тренировките са доста съществени. Мисля, че престоят в чужбина ми се отрази доста ползотворно. Аз не бях играл два месеца и половина формален мач. В последния мач за националния тим се усети умората в мен. Ще работя, с цел да вляза в топ форма за допустимо най-кратко време ".

Десподов добави, че е подготвен да дебютира още в утрешното домакинство против " Царско село " от IX кръг на Ефбет лига, в случай че треньорът Павел Върба реши.

Спортният шеф на " Лудогорец " Георги Караманджуков пък съобщи, че клубът има предпочитание да договаря за откупуването на правата на Десподов след приключване на интервала на преотстъпване. " Клаузата за откупуване е много висока за нашите стандарти. Но, в случай че Кирил е удовлетворен и му хареса ситуацията, ние ще създадем всичко допустимо той да остане при нас ", сподели шефът в клуба.

В околните дни най-вероятно разградчани ще създадат произлязъл трансфер. Преговаря се за продажбата на израелския национал Талеб Тауата на " Макаби " (Хайфа). Той подписа с " Лудогорец " през септември м.г., само че по този начин и не съумя да се наложи, като досега има изиграни единствено 7 мача.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР