Националът Георги Миланов и неговият МОЛ Види загубиха с 0:2

...
Националът Георги Миланов и неговият МОЛ Види загубиха с 0:2
Коментари Харесай

БАТЕ за втори път удари МОЛ Види с Миланов, но интригата остава

Националът Георги Миланов и неговият МОЛ Види изгубиха с 0:2 като посетител на БАТЕ Борисов след голове на Никола Сигневич (22') и Мирко Иванич (85') и съществено понижиха възможностите си да прескочат груповата фаза на Лига Европа. Такива към момента има, само че минават през позитивен резултат против Челси в последния кръг и удобно развиване на мача сред ПАОК и БАТЕ, които също разчитат да се преборят за второто място.

Победа щеше да класира МОЛ Види за 1/16-финалите още през днешния ден, само че и равенството беше добре пристигнало за гостите. За БАТЕ нямаше друга опция с изключение на трите точки. Беларусите имаха единствено една победа в групата - 2:0 при визитата си в Унгария в първия кръг.

Водени от ветерана Александър Хлеб, домакините започнаха доста мощно и още в 3-ата минута Сигневич уцели гредата. Малко по-късно нова опаност пред вратата на МОЛ Види приключи с изчистване от самата голлиния. БАТЕ обаче продължи да нападна и справедливо поведе в средата на полувремето. Игор Стасевич центрира от корнер, а Сигневич засече топката с глава и не остави шансове на Ковачик.

Миланов сподели класа в 38-ата минута, когато по превъзходен метод овладя топката след пас на Шчепович и се устреми фронтално към наказателното поле, само че беше препънат от Егор Филипенко. Фаула извърши ветеранът Шаболш Хущи, който стреля мощно, само че Шербицки мазета.

През втората част МОЛ Види се изнесе в по-предни позиции, само че доста мъчно стигаше до удари към вратата на домакините. В същото време контрите на БАТЕ не бяха по никакъв начин безвредни. Офанзивните смени с нищо не помогнаха на унгарците, които доста усложниха задачата си да се класират за 1/16-финалите.

В последния кръг тимът на Жоро Миланов ще е хазаин на Челси, а БАТЕ гостува на ПАОК в Солун. Изглежда доста евентуално Мол Види, ПАОК и БАТЕ да завършат с по 6 точки и тогава ще се гледат спомагателните индикатори посред им.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ Лига Европа 5 кръг, четвъртък 29 ноември  БАТЕ Борисов 2:0краен резулат  Видеотон
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР