Националът Александър Везенков все още не решил къде ще продължи

...
Националът Александър Везенков все още не решил къде ще продължи
Коментари Харесай

Везенков все още не е решил къде ще продължи кариерата си

Националът Александър Везенков към момента не решил къде ще продължи кариерата си. Договорът му с Олимпиакос изтече, а от гръцкия гранд показаха предпочитание да го задържат в състава си. Независимо къде ще продължи, баскетболистът е убеден, че е подготвен играе на равнище против най-хубавите състезатели в Европа. Везенков беше посетител в предаването " Двоен дрибъл ".

" В понеделник дефинитивно отпътувам за Гърция, където ще остана близо месец. Засега няма нищо съответно. Ще приказвам с треньора и с управлението. Там ми е доста добре, в тима има ядро от опитни играчи, които ме карат да усещам все едно съм вкъщи. Ще приказвам и с сътрудника ми и ще забележим офертите. В Атина ми е добре. Конкретни предложения няма на този стадий. Не сме говорили с сътрудника толкоз в детайли. В Атина ще се забележим и се надявам в края на месеца и началото на идващия към този момент да имаме някаква изясненост ", сподели Везенков.

 Феноменално! Везенков наниза 98 тройки от 103 опита на подготовка (видео)
Баскетболистът призна, че равнището на българското състезание в доста ниско. - " Според мен българското състезание е на доста ниско равнище. Няма какво да се лъжем. Нас ни няма на картата, не ни знаят шампионата, без да желая да наскърбявам никого. Вече не идват качествени чужденци, както преди. Отборите не могат да пробият в междинни европейски шампионати. Чувам, че би трябвало да се понижат чужденците, само че това не е вярно. Нашите български баскетболисти играха най-силния си баскетбол, когато тимовете ни бяха най-силни. Не може българските играчи да са без конкуренция, без един американец, който да те мачка и да се опитваш да го надминеш. Без тази конкуренция няма по какъв начин. Виждаме и в националния тим ", сподели Везенков.

" В българския баскетбол към този момент би трябвало да оставим тази завист - кой е по-голям, кой е по-хубав, кой ръководи и кой не. Вече нещата не са добре. Нещата са на дъното и би трябвало да се обединим, да има схващане и към този момент да спре това Левски, Балкан, Берое, този, оня, да сме като едно семейство и да вървим напред. Знам, че ще е по-трудно и има персонални ползи, само че да са колкото може по-малко. Вече става 2021 година съвсем, а всяка година българският баскетбол е по-надолу и по-надолу ", добави баскетболистът.

 Треньорът на Олимпиакос засипа с похвали Везенков

Той разяснява и българският народен тим. - " През последните четири години работата на господин Минчев да сплоти този тим, въпреки че не пристигнаха някакви огромни триумфи, огромни победи, това отвън терена и всеки да се раздава за другия, беше извънредно. Ние бяхме като едно семейство. Под управлението на Росен Барчовски не съм играл още, само че тимът се показа добре в първите мачове. Винаги имаме шансове. Ако победим другите тимове у дома, мисля, че ще е задоволително ", сподели Везенков.

" През тези пет години минах през доста стадии. Всичко това беше опит и нещо, което трябваше да науча. Мисля, че след последните три месеца към този момент се усещам подготвен да поема отговорност, да се консолидирам на това равнище и да се усъвършенствам с всеки ден. Мисля, че потвърдих какво мога, несъмнено би трябвало да ставаш все по-добър, само че към този момент се усещам убеден в себе си, че мога да играя против най-хубавите в Европа. Чувствам, че съм направил нещо в кариерата ми, само че не това, което ме удовлетворява. Имам още 7-8 години, в които желая да реализира повече. Това е един от проблемите в българския баскетбол, че хората се задоволяват с малко. Научил съм се да съм максималист, да видя къде са рамките на силите ми и в случай че го доближи, да съм щастлив ", добави националът.
BGBasket.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР