Наточеният хечбек на бившия шампион от Формула 1 Найджъл Мансел

...
Наточеният хечбек на бившия шампион от Формула 1 Найджъл Мансел
Коментари Харесай

Помните ли старото Tipo? Продава се един такъв Fiat, собственост на легенда от Ф1

Наточеният хечбек на някогашния първенец от Формула 1 Найджъл Мансел ще се продаде на търг, освен това на много преференциална цена. Търгът ще се състои в Нидерландия, а самото Tipo е предоставено на Менсел през 1990 година, незабавно след Гран при на Италия.

Въпреки че колата с пет порти е добре непокътната, а пробегът не надвишава 82 000 километра, малко евентуално е да се вземат доста пари за нея. Според уредниците на аукциона, този Fiat ще бъде продаден за сума от порядъка на от осем до 10 хиляди евро.

`Помните

През 1990 година Найджъл Мансел кара за Ferrari, а тогавашният началник на Fiat Чезаре Ромити подарява на британеца точно този хечбек Tipo, оцветен в неповторим за модела английски цвят Racing Green. Партньорът на Мансел, французинът Ален Прост, получи тъкмо същия Fiat Tipo от топ мениджъра на Fiat, само че оцветен в синьо. Отличителна линия на двата автомобила е табелата с име на централната подпора.

Специално за състезателите от Формула 1 колите са с оптималното съоръжение по това време. те разполагат с шибедах, ел. стъкла, касетофон, ръб компютър и цифрово арматурно табло. Под капака на хечбека се намира атмосферен 8-клапанов 1.8-литров мотор с мощ 112 конски сили, който е смесен с 5-степенна механична скоростна кутия.
`Помните

След 32 години каросерията и интериорът на Tipo-то само че Менсел са съвършено непокътнати, а единствено по дъното има повърхностна разяждане. И все пак, както и поради историята на модела, достоверното му положение и даже " красивият " номер на шасито (1 000 000) няма да позволяи на аукционната къща да завоюва доста, защото Tipo кардинално няма колекционерска стойност. Четири дни преди края на търга за хечбека има претендент, който е подготвен да заплати единствено 6000 евро, което е даже по-малко от в началото плануванаъа сума.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР