НАТО възнамерява да продължи диалога си с Русия, но с

...
НАТО възнамерява да продължи диалога си с Русия, но с
Коментари Харесай

НАТО ще продължи да води диалог с Русия



НАТО има намерение да продължи разговора си с Русия, само че с цялостно опазване на отговорностите си по отбраната на съдружниците. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Римини, представен от ТАСС.

" Ние ще продължим напъните си да водим разговор с Русия, само че никой не трябва да слага под въпрос желанието и ангажираността на НАТО да отбрани своите съдружници. Цялата ни отбрана е с чисто защитителен темперамент, характеризираща се с пропорционална метод и бистрота ", разяснява Столтенберг.

" Русия е най-големият и най-съществен комшия на НАТО и съюзът не търси конфликт. С края на Студената война работихме за подсилване на връзките, само че агресивното държание на Русия подкопава европейската сигурност ", добавя той.

 Съединени американски щати упрекват Русия в преначертаване на граници със мощ
Съединени американски щати упрекват Русия в преначертаване на граници със мощ

Счита че подкопава суверенитета на свободните нации на Европа

В същото време той отбелязва, че от своя страна постоянно е вярвал в градивен разговор с Руската федерация в името на мирното взаимно битие " в сходство с нормите и разпоредбите на интернационалната общественост ".

" Прозрачността и предсказуемостта са основни, изключително когато напрежението се разраства, би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да предотвратим неточности и да не влезем в серпантина от събития, които излизат отвън надзор ", прибавя генералният секретар.

 Русия изпрати стратегически нуклеарни бомбардировачи над Тихия океан
Русия изпрати стратегически нуклеарни бомбардировачи над Тихия океан

Те са придружавани от изтребители, самолети цистерни и самолети за ранно предизвестие

От своя страна италианският външен министър Анджелино Алфано още веднъж притегли вниманието към " съответните и географски близки " рискове и закани, идващи от юг.

" Не е инцидентно, че на 5 септември, под управлението на НАТО в Неапол, ще бъде открит " Центърът за Юга " ", добавя ръководителят на италианското външно министерство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР