НАТО трябва да бъде подготвена за провал на диалога между

...
НАТО трябва да бъде подготвена за провал на диалога между
Коментари Харесай

НАТО трябва да е подготвена за провал на диалога Украйна-Русия, каза Столтенберг

НАТО би трябвало да бъде готова за неуспех на разговора сред Русия и Запада, сподели в петък генералният секретар на организацията на фона на продължаващото напрежение на украинската граница, съобщи Евронюз. Министрите на външните работи от Алианса организираха видеоконферентен диалог, с цел да обсъдят метода си към обстановката.

„ Струпването на съветско въоръжение и военни в бойна подготвеност по границата с Украйна, заплашителните изявления (на Москва), потреблението до момента на мощ против съседите - всичко това основава същинска заплаха от нов въоръжен конфликт в Европа ", съобщи Йенс Столтенберг.

Той означи още, че НАТО ще направи нужното да отбрани всеки съдружник, като има подготвеност и съответните проекти за това, само че задачата е да се избегне спор.

„ Ще създадем всичко допустимо за политическо решение, да се избегне използването на мощ и Русия да не употребява военна мощност против Украйна. Трябва да бъдем готови за неуспех на договарянията и на дипломацията, по тази причина посланието ни е ясно - в случай че Русия предприеме още веднъж дейности против прилежаща страна, това ще има тежки последствия и висока цена - икономическа и политическа “, разясни Столтенберг.

Той добави, че настояванията на Москва са неприемливи и че Западът ще продължи да поддържа Украйна.

„ Цялата концепция, че Украйна е опасност за Русия, е да сложим всичко с главата надолу. Украйна не е опасност за Русия ", сподели той. „ Мисля, че в случай че не друго, концепцията за демократична, постоянна Украйна е предизвикателство за тях и по тази причина НАТО ще продължи да оказва поддръжка на нашия сътрудник, на суверенна нация, само че също по този начин, несъмнено, признавайки, че Украйна е сътрудник, а не съдружник в НАТО. "

Следващата седмица рецесията в Украйна ще бъде обект на интензивни дипломатически действия с високопоставени представители на Съединени американски щати и Русия на среща в Женева, последвана от Съвета НАТО-Русия в сряда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР