НАТО ще продължи да укрепва югоизточния си флаг по необходимост

...
НАТО ще продължи да укрепва югоизточния си флаг по необходимост
Коментари Харесай

НАТО смята, че целта на Русия е да свали правителството в Киев

НАТО ще продължи да укрепва югоизточния си байрак по нужда и да оказва военна, финансова и логистична помощ на Украйна - това сподели генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг след виртуалната среща на върха на Пакта.

Столтенберг съобщи, че НАТО е в тясна връзка с държавното управление на Украйна и дефинира обстановката там като " доста неразбираема и изменяща се непрестанно ". Той добави, че е мъчно е да се планува по какъв начин ще се развие тя, само че означи, че украинските сили се борят безстрашно и предизвикват вреди на руснаците. Последните вървят към Киев, като задачата е да смъкват държавното управление, сподели той. 

Светът ще изиска сметка от Русия и Беларус за дейностите им като агресор и помощник, бе безапелационен Столтенберг. Той предизвести:

" Решението на президента Путин да реализира експанзията си против Украйна е ужасна стратегическа неточност, за която Русия ще заплаща сурова цена през идващите години.  В същото време съветският народ би трябвало да знае, че войната на Кремъл против Украйна няма да направи Русия по-сигурна, нито по-уважавана по света, нито ще даде по-добро бъдеще на децата ѝ ".
Столтенберг напомни, че задачите на Кремъл не се лимитират до Украйна, както и че Русия е поискала правно обвързващи документи за разширението на НАТО, измежду които евакуиране от страните, включили се след 1997-ма година. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР