НАТО постави днес условия, за да работи с Русия по

...
НАТО постави днес условия, за да работи с Русия по
Коментари Харесай

НАТО постави условия, за да работи с Русия по новите й предложения за сигурността

НАТО сложи през днешния ден условия, с цел да работи с Русия по новото й предложение в региона на сигурността, съобщи Асошиейтед прес.

Тази седмица Русия съобщи на Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО планове за съглашения в региона на сигурността, които желае да контракти с тях. Вчера Кремъл не даде детайлности, само че сподели, че негов почитан делегат, съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, е подготвен да замине за договаряния по предлагането в неутрална страна.

Днес генералният секретар на Организацията на Северноатлантическия контракт Йенс Столтенберг удостовери, че НАТО е получила съветското предложение. " Всеки разговор с Русия би трябвало също да регистрира безпокойствата на (алианса) за съветските дейности, да бъде основан на съществени правила и документи за европейската сигурност и да се организира при съвещания с сътрудниците на НАТО в Европа като Украйна ", акцентира обаче той.

30-те страни то алианса към този момент " дадоха ясно да се разбере, че в случай че Русия предприеме съответни стъпки, с цел да понижи напрежението, ние сме подготвени да работим за подсилване на ограниченията за създаване на доверие ", напомни Столтенберг. Той не влезе в елементи.

Съюзниците от НАТО " преценят съществено последствията за сигурността на алианса от сегашната обстановка ", споделиха в изказване от нощес непрекъснатите представители на страните членки в пакта. Те подчертаха, че най-голямата организация за сигурност в света е подготвена да ускори наличието си в Източна Европа покрай Русия, в случай че е належащо.

Напрежението сред Москва и Запада в този момент е доста високо. Според представители на американското разузнаване Русия е струпала 70 хиляди бойци на границата си с Украйна и се приготвя за възможна инвазия при започване на идната година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР