НАТО отказва да подпише двустранно споразумение за сигурност с Русия

...
НАТО отказва да подпише двустранно споразумение за сигурност с Русия
Коментари Харесай

НАТО и САЩ отхвърлят сделка с Русия относно бъдещото членство в Алианса

НАТО отхвърля да подпише двустранно съглашение за сигурност с Русия и да затвори вратата за бъдещо участие на Украйна в Атлантическия алианс. За това разкри испанското издание " Ел Паис " (El Pais), като засяга два поверителни документа, изпратени преди седмица от Вашингтон и НАТО до Москва, до които вестникът е имал достъп.

Според единият документ НАТО " ще продължи да поддържа мощно политиката на отворени порти ", като не изключва бъдещо присъединение на Украйна или Грузия към Алианса.

Освен това бъдещи договаряния с Москва могат да бъдат реализирани единствено в подтекста на " деескалация на заплашителни дейности на Русия по отношение на Украйна ", показва още " Ел Паис ".

За момента Русия не е дала отговор на поверителни документи, изпратени от Вашингтон и НАТО, заяви във вторник съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко. " Не е правилно ", сподели съветският посланик за РИА Новости, отговаряйки на информация, оповестен по-рано от " Вашингтон пост ", в който се допуска, че Москва е реагирала на предлагането, предадено от Вашингтон.

Според " Ел Паис ", видените от изданието документи значително отразяват посланията, които западните водачи са отправили обществено на Кремъл. Съединените щати и НАТО координираха своите отговори до Москва, които се допълват, само че имат някои разлики, показва още испанското издание.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР