НАТО организира първата си среща на върха от началото на

...
НАТО организира първата си среща на върха от началото на
Коментари Харесай

НАТО с първа среща на върха от началото на войната в Украйна, увеличава силите за бързо реагиране 8 пъти

НАТО провежда първата си среща на върха от началото на войната в Украйна. Тя ще се организира в Испания сред 28 и 30 юни, след края на срещата на Г-7 в Германия. Очаква се войната в Украйна и натискът върху Русия да са измежду главните тематики.

Броят на бойците, които са част от така наречен сили за бързо реагиране на Алианса, ще бъде повишен, и то фрапантно. В момента броят им е 40 000, възнамерява се да станат 300 000, заяви през вчерашния ден на брифинг генералния секретар Йенс Столтенберг. В рамките на планувания десетгодишен проект Русия ще бъде избрана като " най-важната и директна опасност ". Освен това за първи път Китай ще бъде включен в листата като " предизвикателство за бъдещето ".

Страните членки на НАТО ще обсъдят и поддръжката за Украйна, която ще включва нов пакет, съдържащ информационно съоръжение, антидрон системи, както и по-дългосрочни проекти за подмяна на оборудването на Украйна от руската ера с съвременни еквиваленти на НАТО.

НАТО работи по правенето на нова стратегическа идея - документ, определящ неговите цели и полезности - която би трябвало да бъде показана на идната среща на върха в Мадрид идната седмица.

Служител на Белия дом удостовери, че новият стратегически документ ще включва " мощен " език по отношение на Китай.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР