НАТО очаква, че руската армия ще предприеме нападение срещу съседна

...
НАТО очаква, че руската армия ще предприеме нападение срещу съседна
Коментари Харесай

НАТО: Всички признаци показват, че Русия планира пълномащабна атака срещу Украйна

НАТО чака, че съветската войска ще предприеме нахлуване против прилежаща Украйна , съобщи ДПА.

" Всички признаци демонстрират, че Русия възнамерява пълномащабна офанзива против Украйна ", съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в коментар за телевизия А Ер Де.

Столтенберг, който е на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщи, че скупчването на войски продължава. " Не са изтеглени войски, както споделя Русия, а в противен случай – пристигнали са още военни ", съобщи той. По думите му има признаци, че Русия се готви да си устрои предлог за офанзива.

Въпреки опасността от ескалация , Столтенберг остава зает към решаването на спора с политически средства. " Искаме да накараме Русия да смени курса и да седне с нас " на масата за договаряния, съобщи той. 

По-рано представител на НАТО заяви, че алиансът е преместил чиновниците си в Украйна от Киев в западния град Лвов и в Брюксел, с цел да подсигурява тяхната сигурност. 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън привиква съвещание на Съвета за национална сигурност , на което ще бъде разисквана обстановката в Украйна , заяви Белият дом, представен от ДПА.

Екипът по националната сигурност на Байдън е повторил предизвестията , че Русия може да предприеме нахлуване против Украйна когато и да е , съобщи говорителката на Белия дом Джен Саки и добави, че президентът на Съединени американски щати следи развиването на обстановката и е бил осведомен за диалозите на вицепрезидентката Камала Харис със съдружниците на Мюнхенската конференция по сигурността.

От седмици западните сили предизвестяват, че районът може да се намира на ръба на война , като настояват, че обстановката може да се изостри бързо и трагично. Русия неведнъж е отричала, че има желание да нападне съседката си.

Наблюдателите от Организацията за сигурност и съдействие в Европа са записали над 1500 нарушавания на режима на прекъсване на огъня в Източна Украйна за едно денонощие. Това заяви ОССЕ в официално съобщение и означи, че това е връх за тази година, съобщи Франс прес.

Наблюдателите са преброили от четвъртък вечерта до петък вечерта 591 нарушавания в Донецка област и 975 в Луганска област, следени отчасти от проруските сепаратисти, воюващи против Киев. Общият брой на нарушаванията на процедура се е удвоил по отношение на предходните 24 часа. От сряда до четвъртък са регистрирани 870 нарушавания. 

Снаряди от минохвъргачка експлодираха последно на няколкостотин метра от украинския министър на вътрешните работи Денис Монастирски по време на негово посещаване на фронтовата линия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР