НАТО никога няма да се съгласи да изтегли войските си

...
НАТО никога няма да се съгласи да изтегли войските си
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО няма да изтегли войските си от страните, приети в пакта след 1997 г.

НАТО в никакъв случай няма да се съгласи да изтегли войските си от страните, признати в алианса след 1997 година, тъй като това би ги направило страни членки второкласен,  съобщи генералният секретар  Йенс Столтенберг в  изявление за канадската телевизия Си Би Си.

Съюзниците от НАТО не могат да вършат взаимни отстъпки с главния принцип на европейската и на интернационалната сигурност. Фактът, че всяка страна има право да избере личния си път, да реши сама дали желае да членува в съюз като НАТО, или не, е основен принцип. Разбира се, не можем да се съгласим и с това, че не би трябвало да имаме войски на НАТО във всички страни, които се причислиха след 1997 година Това всъщност значи, че половината от нашите членове няма да може да бъдат предпазени от войските на НАТО и тогава те ще бъдат нещо като страни членки второкласен, което няма да допуснем. Готови сме обаче да участваме в уравновесени ограничения за редуциране на оръжията – нуклеарните ракети и доста други ограничения, които ще са позитивни и за Русия, и за НАТО “, сподели генералният секретар на алианса.

Той е уверен, че НАТО и Русия би трябвало да договарят, с цел да предотвратят потреблението на военна мощ против Украйна, само че към този момент е рано да се приказва за понижаване на напрежението.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР