НАТО изрази цялостна политическа подкрепа на държавата Израел, която беше

...
НАТО изрази цялостна политическа подкрепа на държавата Израел, която беше
Коментари Харесай

НАТО не планира операция в региона на Израел, категоричен е Тагарев

" НАТО изрази цялостна политическа поддръжка на страната Израел, която беше обект на отблъскващ терористичен акт и деяние, само че не планува и не възнамерява интервенция в този район. Отделни страни обаче към този момент показаха желание да оказват помощ на Израел ", сподели пред медии министърът на защитата Тодор Тагарев.

Със сигурност няма да е лека обстановката в Близкия изток - желанието на Израел е доста ясно и изрично, че ще проведат такава сухопътна интервенция, а тя е обвързвана със своите опасности - това разяснява пред публицисти военният министър Тодор Тагарев.

" По отношение на нашата граница ние към този момент изпратихме над 50 военнослужещи. Това е в допълнение на над 300-те военнослужещи, които вее имахме. Армията оказва помощ за защитата на нашата граница. Ако се наложи, за някакъв къс интервал от време ще изпратим още ", сподели Тагарев.

Днес е показателен ден, в този ден ние демонстрираме, че три одобрени институции – Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ), Медицинският университет във Варна и Военномедицинската академия (ВМА), съумяха да обединят напъните си, с цел да стигнем до този ден, в който за пръв път приключват военни медици, които имат военно и здравно обучение. Това сподели в приветствено си слово във ВМА - София Тагарев. Заедно с президента Румен Радев и началникът на защитата адм. Емил Ефтимов те вземат участие в тържествената гала по заграбване на първо офицерско звание на курсантите от специализация " Медицинско обезпечаване на въоръжените сили " от випуск 2023 – " Васил Левски " на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров ".

По време на церемонията президентът Радев одобри почетния строй, а по-късно бяха връчени дипломата и пагоните на курсанта отличник.

По думите на Тагарев това е образец по какъв начин, вместо да се конкурират, три институции могат да обединят силите си, с цел да дадат един добър резултат. Нека се надяваме, че и в други случаи ще има такова съдействие за положителното на България, съобщи Тагарев, представен от Българска телеграфна агенция.

Предстои ви кариера, която евентуално няма да е лека. На вас ще разчитаме за запазване на здравето на военнослужещите, оказване на нужната здравна помощ на жителите на България и евентуално ще се наложи да участвате и в интервенции, което съм сигурен, че ще извършите с чест и професионализъм, обърна се Тагарев към курсантите.

По думите му доста от нашите съграждани не знаят, че България е взела участие в интернационалните интервенции с военномедицински фрагменти.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР