НАТО е геополитически проект за усвояване на територии след разпадането

...
НАТО е геополитически проект за усвояване на територии след разпадането
Коментари Харесай

Лавров: НАТО е проект за усвояване на територии на СССР, на Запада не може да се вярва

НАТО е геополитически план за асимилиране на територии след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики и Организацията на Варшавския контракт, разяснява в понеделник съветският външен министър Сергей Лавров, оповестява ТАСС.

Лавров обърна внимание на обстоятелството, че Русия не може да остане безучастна към обстоятелството, че НАТО е на прага на нейните граници . В същото време министърът уточни, че не е належащо да се приготвя съглашение за гаранции за сигурност със Северноатлантическия алианс в Съвета Русия-НАТО. " Разбира се, договарящ няма да бъде Столтенберг, който като цяло е основен административен управител на секретариата на НАТО, а това ще бъдат основните членове на блока, на първо място Съединените щати ", той сподели.

Лавров разяснява, че НАТО в действителност са дали обещание, че няма да не се уголемяват на изток . " Наскоро прочетох записките на някакъв британски посланик , който някъде взе участие в някакви договаряния , в това число тези, свързани с обединяването на Германия и тематиките, които се нанизаха към това за обединена Германия в подтекста на НАТО, нуклеарните оръжия, които не би трябвало да бъдат на изток от линията, на която се намираха по това време ".

" И този британски посланик написа ... фантастично нещо. Той написа - че, те откровено дали обещание, че НАТО няма да се уголемява , само че, несъмнено, не са го споделили съществено , просто били подтикнати от историческия късмет да изградят нова Европа, в която няма да има борба. "

" А Збигнев Бжежински, в диалог с един от сътрудниците си, сподели напряко: " Ние ги измамихме ", добавя Лавров. Изявлението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг , че алиансът в никакъв случай не е давал заричане да не се уголемява на Изток, не е правилно .
 Столтенберг изяснява на Русия, че НАТО в никакъв случай не е обещавал да не се уголемява
Столтенберг изяснява на Русия, че НАТО в никакъв случай не е обещавал да не се уголемява

Столтенберг прикани Путин да изтегли войските и да обезпечи мирна Коледа за всички, не вижда непосредствена опасност против съдружниците от НАТО

Според него Русия не може да пренебрегне обстоятелството, че НАТО е на прага на нейните граници. " Фактът, че те към този момент са, както сподели Путин, на прага на нашия дом, несъмнено, това не може да ни остави безразлични ".

В съвещанието на Съвета Русия-НАТО ще вземат участие високопоставени военни на Руската федерация, Москва чака същото и от алианса , означи Лавров.

НАТО показва държание на малолетен , защото паралелно с възобновяването на каналите за разговор сред Москва и Вашингтон " прерязваше тези канали ", сподели Лавров. " Тази нервност, която се подрежда към Руската федерация, е същинска нервност, само че не всички са по този начин. Президентът на Съединени американски щати Байдън в Женева, където имаше безусловно диалог сред възрастни , за съответни неща и с цялостно схващане ", сподели той.

" Но малолетни хора се събраха в НАТО , тъй като НАТО, паралелно с възобновяването на каналите сред Москва и Вашингтон, прекъсна тези канали. Столтенберг изгони 10 души, които останаха там (в съветската задача към НАТО). И с изключение на осем, в това число техническия личен състав, водачите и по този начин нататък, никой различен не е бил в Брюксел. Невъзможно е да се работи по този начин ", сподели Лавров.

Следователно, към момента има хора, които схващат нуждата от разговор при всевъзможни условия, и има такива, които " ще изпадат в нервност във връзка с каквото и да е деяние от страна на Русия, без да се пробват да го схванат, не се пробват да слагат себе си на мястото на Русия и да видят причините й. "

Ръководителят на съветското външно министерство акцентира, че делегацията на договарянията със Съединени американски щати за сигурността ще извършва напътствията на президента Путин. " Ще изчакаме, първо, какво ще ни предложат американците в отговор и сигурно ще работим въз основа на ясни, недвусмислени указания от президента ", сподели той.

Доверието на Русия, което не бе целесъобразно от западните страни след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики , сподели, че не може да им се има вяра на думата .

" Всичко, което беше в връзките ни със Запада в интервала след Съюз на съветските социалистически републики и построяването на нови връзки, президентът приказва за това повече от един път, несъмнено, това бе изцяло невиждано равнище на доверие, равнището на желанието да бъдем другари , да станем съвсем съдружници , както от време на време си спомня Владимир Владимирович. Но всичко това, ние прелестно разбираме, беше неточност. Не можете да им имаме вяра на нито една дума ", сподели той.
 Горбачов подлага на критика американската надменност след Студената война
Горбачов подлага на критика американската надменност след Студената война

Краят на Съюз на съветските социалистически републики въодушевява Съединени американски щати да трансфорат НАТО в своя лична империя с разширение на изток

Коментирайки изказването на някогашния съветски външен министър Андрей Козирев, който счита, че Русия би трябвало да влезе в НАТО , Лавров означи, че " за доста съветски политически фигури, на първо място опозицията, Западът е категоричен блян и категоричен водач ". " Те не виждат никакви пороци на Запад, не виждат никаква щета в това, което Западът прави по целия свят, унищожавайки страни, унищожавайки държавността . И има такива, които просто желаят да се подчинят на това, което се случва ", сподели той.

Външният министър не изключи, че Западът желае една " дребна война " в Украйна и да упрекна Москва за това . " Грубо е да се приказва от позициите, които в този момент заемат Западът и НАТО. Те се предизвикват от балтите, поляците и украинците, това е безусловно явно ", сподели Лавров.

" Ние сме на наша територия, няма по какъв начин по-ясно е да разбираем на нашите другари, от метода, по който Путин сподели на конференция, че същото би се случило на границите на Съединени американски щати с Мексико или Канада. Те натрупат с Украйна оръжия, те се хвалят, че от 2014 година са доставили муниции и ударни системи за 2,5 милиарда $ ".

" Малката война " в Украйн ще се изпозлва с цел да се наложат наказания под подобаващ претекст и да се потисне конкурентоспособността на Русия.

Във връзка с това министърът обърна внимание и на пропагандираната на Запад позиция по отношение на използването на превантивни наказания против Русия , съгласно която рестриктивните мерки би трябвало да се вкарат в този момент, само че да бъдат отстранени, в случай че не се стигне до действителна борба с Украйна. " Ясно е, че те в никакъв случай няма да бъдат отстранени ", заключи Лавров.

Русия не се интересува от разрушение на Минските съглашения, само че тези, които ги нарушават, ще платят цената , сподели Лавров.

Според Лавров Русия е подготвена да се срещне в нормандския формат, в случай че нейните сътрудници " престанат да се вършат на простаци ".

Той сподели още, че позицията на Русия планува " нито крачка обратно от Минските съглашения ". " Вече направихме няколко стъпки. Първо, самите съглашения от Минск към този момент са отстъпка, ние с огромна компликация убедихме Донецк и Луганск да ги подпишат ".

Освен това, отбелязва Лавров, Русия се съгласи с " формулата на Щайнмайер " - механизъм за поетапно осъществяване на редица разпореждания на " Минск-2 ". А Предложенията на Киев за споразумяване в Донбас са насмешка със здравия разсъдък .

Сегашните връзки на Русия със Запада могат да се нарекат борба , най-хубавият излаз от която може да бъде честната конкуренция, сподели министърът.

Според него в връзките сред Русия и Запада няма идеология . " Това не е толкоз идеология, колкото битка за въздействие . Формата, която този живот, тази география може да одобри, може да се назова омраза, съревнование и конкуренция . Ако Западът избере почтена конкуренция, това ще бъде най-хубавият излаз от сегашната борба, само че това към този момент няма да бъде Западът. "
 Путин: При отвод за гаранции от Съединени американски щати и НАТО, отговорът ще е от военни специалисти
Путин: При отвод за гаранции от Съединени американски щати и НАТО, отговорът ще е от военни специалисти

Обяснява, че не Русия слага ракети до Съединени американски щати, " Съединени американски щати с техните ракети пристигнаха до нашия дом "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР