Натискът от страна на БСП - София принуди столичния кмет

...
Натискът от страна на БСП - София принуди столичния кмет
Коментари Харесай

БСП - София: Натискът ни отказа Фандъкова от пречупените петолъчки

Натискът от страна на Българска социалистическа партия - София принуди столичния кмет Йорданка Фандъкова да спре срамната самодейност за слагане на пречупени петолъчки на знакови места в града, свързани с комунизма. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София.

"Надяваме се, че на 9-ти септември Столична община няма да допусне провокации ", сподели заместник-председателят на Българска социалистическа партия - София Ваня Добрева.

„ Искрено се надяваме също оттук-нататък ръководещите в София да не позволяват прояви, които разделят българското общество. Ние, от Българска социалистическа партия - София, продължаваме да настояваме кметът Фандъкова да потърси отговорност от хората от нейния екип, разрешили провеждането на сходна акция ", уточни тя.

Ваня Добрева е безапелационна, че всеки има право да търси собствен прочит на избрани събития, само че никой не може да си разрешава да изкривява, да зачертава или да пренебрегва обстоятелства и да постанова цензура.

„ На 9 септември 2019-а България ще означи 75-ата годишнина от присъединението си към Антихитлеристката коалиция, в която са Съединени американски щати, Англия и Съюз на съветските социалистически републики. В навечерието на тази значима дата в българската история обществото ни не трябва повече да бъде разделяно въз основа на фалшифицирани оценки ", съобщи Добрева.

„ Нека да спрем с разделянето и с възпитанието в ненавист. Длъжни сме пред идните генерации да стартираме да строим мостове. Защото 9-ти септември е светла дата в българската история и не трябва съзнателно да бъде зачерквана и товарена с негативи поради краткотрайни политически ползи ", добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР