National Geographic отново се отправя на пътешествие в небесата, за

...
National Geographic отново се отправя на пътешествие в небесата, за
Коментари Харесай

NG представя България в четвърти сезон на Европа отвисоко

National Geographic още веднъж се насочва на странствуване в небесата, с цел да покаже още по-зрелищни въздушни гледки от Стария континент в четвърти сезон на документалната поредност „ Европа отвисоко “. Предаването започва на 18 септември, неделя, от 22:00 ч. извънредно по National Geographic с епизод, отдаден на България и богатата ѝ просвета, спираща дъха естествена хубост и модерни инженерни достижения. Благодарение на извънредно съвременна дрон технология и уменията на професионални водачи, страната ще бъде показана по този начин, както не е виждана до момента – през 4-те сезона и посредством историите на разнообразни хора. Талантливият Владислав Терзийски е главният дрон водач, взел участие в снимането на частта от поредицата, отдадена на хубостта на България. В първия епизод на „ Европа отвисоко “ феновете ще се впуснат в изумително премеждие из страната. Ще посетят античния град Перперикон и ще научат повече за историята и скритите му секрети, проследявайки работата на терен на археолога проф. Николай Овчаров и екипа му.

Друга забавна спирка в това странствуване е Велико Търново, което притегля туристи от целия свят с шоуто „ Звук и светлина “. Дроновете на „ Европа отвисоко “ ще ни покажат по какъв начин наподобява този емблематичен театър, погледнат от небето. Зрителите ще имат и неповторимия късмет да получат една по-различна позиция към катедралата „ Свето Успение Богородично “ във Варна и да станат очевидци на ремонта на храма и на процеса по позлатяването на куполите му. Въздушното странствуване над България ще предложи също зашеметяващи гледки от планините и морското крайбрежие. Ще се присъединим към метеоролога Захари Недялков по време на 7-часовия му снежен преход към метеорологичната станция на връх Мусала и ще забележим отвисоко мистичния танц на почитателите на учителя Петър Дънов по време на ритуала паневритмия, изпълняван всяко лято на Седемте рилски езера. Друг забавен обект, включен в епизода, е рибарското населено място Ченгене скеле край Бургас, построено напълно от боклуци и рециклирани материали. Ще научим повече за напъните на локалните хора да почистват черноморските плажове от пластмаса.

„ Европа отвисоко “ ще покаже другите лица на България. Модерното развиване на страната ще бъде показано посредством удивителна въздушна обиколка над първия български небостъргач Sky Fort – постройка, висока 202 м, с 49 етажа. Формата ѝ символизира отворена арка, която посреща гостите на София, идващи от югоизточния вход на града. В контрастност на това, в епизода ще забележим и невероятната история на Паметника на Бузлуджа и ще разберем повече за напъните за спасяването на постройката, която мнозина оприличават на голямо НЛО от бетон. Новият сезон от 6 елементи на „ Европа отвисоко “ ще предложи и впечатляващи гледки към най-атрактивните културни и географски забележителности в Сърбия, Румъния, Шотландия, Дания и Белгия. С помощта на съвременна дрон технология феновете ще бъдат поканени на зашеметяващо образно прекарване във всяка от тези страни.

Спиращите дъха въздушни фрагменти в „ Европа отвисоко “ демонстрират по неповторим метод по какъв начин традициите, инженерните достижения и естествените чудеса са оформили образа на континента и построяват една динамична картина на района и хората, които го поддържат жив. Всеки епизод е фокусиран върху друга европейска страна и по този начин това удивително образно странствуване отдава заслуженото както на творенията на природата, по този начин и на човешките истории и инженерния принос, които не престават да са мотор на тези съвременни народи.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР