НАТФИЗ Кръстьо Сарафов вече започна кандидатстудентската кампания за следващата учебна

...
НАТФИЗ Кръстьо Сарафов вече започна кандидатстудентската кампания за следващата учебна
Коментари Харесай

Безплатни онлайн консултации за кандидат-студентите в НАТФИЗ

НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов ” към този момент стартира кандидатстудентската акция за идната образователна година. На 7 и 8 април там ще се проведат онлайн предварителните приемни изпити за бакалавърската компетентност „ Театрознание и сценичен мениджмънт ”. Преди това – до 1 април , ще има безвъзмездни онлайн съвещания за всички искащи да се приготвят за кандидатстване в тази компетентност.

Редовните кандидатстудентски изпити по традиция са от 1 до 10 септември.

 Камелия Николова В „ Артефир ” проф. д.н. Камелия Николова описа какви благоприятни условия предлага на студентите образованието в специалността „ Театрознание и сценичен мениджмънт ”, по какъв начин става записването и по какъв начин ще преминат консултациите и предварителните изпити на кандидат-студентите.

Проф. д.н. Камелия Николова е началник на катедра „ Театрознание ” в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов ”, професор по „ История на европейския спектакъл “ и по „ Теория на режисурата “ в НАТФИЗ, професор по театрознание в Института за проучване на изкуствата към Българска академия на науките.



Специализира история на европейския спектакъл и просвета на ХХ век в Обществото за театрални проучвания към Британския сценичен музей в Лондон, Обединеното кралство. Гост-професор в Нов български университет и НХА „ Николай Павлович “, както и гостуващ преподавател в редица непознати университети.

Най-новата книга на проф. Николова – „ Режисьорите в европейския спектакъл “, е измежду номинираните тази година за премия „ Икар ” в категорията „ Критически текст ”. Книгата е първата история на европейския съвременен спектакъл, написана от български създател.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР