Настояваме министър-председателят Бойко Борисов да дойде в Народното събрание и

...
Настояваме министър-председателят Бойко Борисов да дойде в Народното събрание и
Коментари Харесай

БСП иска Борисов да даде обяснение за привикването на Коцев

Настояваме министър-председателят Бойко Борисов да пристигна в Народното събрание и да даде информация за аргументите да извика за съвещания посланика на България в Москва, съобщи пред публицисти секретарят на ПГ на "БСП за България " Кристиан Вигенин.

Според Вигенин министър председателят дължи тази информация на българските жители на първо място, само че и на народните представители. От Българска социалистическа партия упорстват Борисов да запознае депутатите с позицията на България по "развиващата се дипломатическа рецесия ".

Готови сме това да стане и на закрито съвещание, добави Вигенин.

Той дефинира обстановката с отзоваването на европейски посланици от Русия и реципрочните дейности като дипломатическа рецесия, даже дипломатическа война, която прилича интервала на Студената война. Това е мотив всяка една политическа мощ в България деликатно да се замисли какво се случва в действителност, разяснява той.

"Не сме задоволени от непоследователната позиция на българското държавно управление, тъй като в последните дни станахме очевидци на разнопосочни изказвания и дейности на външния министър, на министър-председателя. Това в такава обстановка основава и опасности за страната. Когато се заеме една позиция, тя би трябвало да се отстоява ", съобщи Вигенин.

Надявам се българското държавно управление да не работи под напън на непознати служби или държавни управления, а позициите, които заема, да са добре обосновани от позиция на българския интерес, уточни Вигенин.

Виждаме, че има държавни управления в Европейски Съюз, които стоят на позицията си и не ги трансформират през часове, добави той. Към този миг не са видели безапелационни доказателства, да не кажа въобще доказателства, че Русия е забъркана директно в тази ситуация Скрипал, съобщи депутатът.

Ако такива доказателства бъдат предоставени, бихме могли да проявим известно схващане към това, което се случва, добави той. Връщането в страната на дипломат е относително мека позиция, изясни Вигенин. Той напомни, че през 2017 година държавното управление е извикало за съвещания посланика на България в Турция Надежда Нейнски. А през днешния ден виждаме, че връзките са разнообразни сред България и Турция, добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР