Настоящото състояние на американската икономика се характеризира с постоянна инфлация,

...
Настоящото състояние на американската икономика се характеризира с постоянна инфлация,
Коментари Харесай

Ето как изглежда бъдещето на САЩ според МВФ

Настоящото положение на американската стопанска система се характеризира с непрекъсната инфлация, при която разноските за живот нарастват, а заплатите не съумяват да се оправят с тях.

Цените на жилищата и наемите са нарастнали с съвсем 50%, което още повече утежнява обстановката.

Въпреки че в последно време щатският $ се показва по-добре от златото, петрола, суровините и локалните валути, това развиване не докара до доста възстановяване на виталния стандарт на междинния американец. Въпреки че някои икономисти сигнализират за евентуална криза, скорошен отчет на Международния валутен фонд (МВФ) предлага по-оптимистични вероятности за стопанската система на Съединени американски щати.

Според последните прогнози на МВФ през 2023 година се чака стопанската система на Съединени американски щати да нарасне с 2.1%, което внезапно контрастира с прогнозите на други известни финансови анализатори, които плануват евентуална криза. МВФ планува и спомагателен напредък от 1.5% през 2024 година

Световната институция уточни подобряването на бизнес вложенията през второто тримесечие, обусловено от продължаващия дефицит на служащи, който оказва напън за повишение на заплатите.

МВФ посочи напредъка в сериозни браншове като инфраструктурата, зелената сила и плановете за полупроводници като съществени мотори на икономическия напредък. Освен това международните финансови институции насочват вложенията си към щатския $ след спора сред Израел и Палестина, разглеждайки го като надеждно леговище във времена на световна неустановеност, предлагащо по едно и също време сигурност и непоклатимост.

Неотдавнашният скок на щатския $, частично дължащ се на спора в Израел и Палестина, се оказва удобен за американската стопанска система, като води до процъфтяваща бизнес среда и възходяща динамичност на заплатите. Понастоящем курсът на щатския $ се приближава до 106 пункта, отбелязвайки едномесечен връх. До постигане на годишния връх от 114 пункта му остават единствено 8 пункта.

Независимо от това е значимо да се означи, че международните пазари по своята същина са нестабилни и могат да бъдат повлияни ненадейно от разнообразни фактори, в това число геополитически спорове.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР