Настоящият световен шампион Франция продължи успешно защитата на титлата си

...
Настоящият световен шампион Франция продължи успешно защитата на титлата си
Коментари Харесай

Мбапе класира Франция за 1/8-финалите на Мондиал 2022

Настоящият международен първенец Франция продължи сполучливо отбраната на купата си и стана първият тим, който се класира за 1/8-финалите на Мондиал 2022. Това стана след втора поредна победа за " петлите " в група D, този път с 2:1 над Дания. След този дуел отборът на Франция има цялостен актив от 6 т. и не може да бъде застигнат от третия (Дания) и четвъртия (Тунис), които са с по 1 т.

Главен принос за триумфа на стадион " 947 " в Доха имаше Килиан Мбапе, който означи и двете попадения, а и бе най-активният в офанзивата на французите.

Всичко най-интересно в мача се случи в последния половин час. В 61-ата мин. Мбапе откри резултата след асистенция на Тео Ернандес. Само след 7 минути бранителят на датчаните Андреас Кристенсен изравни след удар с глава.

В 86-ата мин., когато се обрисуваше от ден на ден, че мачът ще приключи наедно, Мбапе още веднъж изпъкна. Той засече от сложна позиция центриране на Антоан Гризман.

Така Франция прекъсна серията си от три следващи мача без победа против Дания.

В последния си мач в групата - в сряда против Тунис, французите ще се опитат да си обезпечат първото място в групата, като за това ще е задоволително и тъждество. А Дания ще търси победа непременно против Австралия, с цел да се класира също за елиминационната фаза.  Австралийците от своя страна ще могат да доближат своя втори 1/8-финал в историята (след 2006 година в Германия), даже и да завършат наедно против датчаните.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР