Настоящият сезон беше изключително тежък за бившия номер шест Жил

...
Настоящият сезон беше изключително тежък за бившия номер шест Жил
Коментари Харесай

Героят Симон: Боли ме повече от всякога, но съм готов да умра корта

Настоящият сезон беше извънредно тежък за някогашния номер шест Жил Симон, който напусна топ 100 за пръв път от над десетилетие насам и записа редица разочароващи загуби на равнище Чаланджър против противници, които едва ли в миналото ще забележим да се състезават в ATP Тура. Всичко това докара до сложното решение от страна на ветерана да разгласи отдръпването си от тениса, а неговата последна конкуренция се явяваше тазседмичния шампионат от сериите " Мастърс " в Париж, където още на старта той изоставаше със сет и 3:5 гейма от Анди Мъри.

Французинът обаче за следващ пък потвърди, че отказването в никакъв случай не е било алтернатива за него и изкова приказен поврат, а по-късно сътвори и ефектен триумф над международния номер 11 Тейлър Фриц, с който изпари неговите очаквания за присъединяване на финалите в Торино. Публиката пък аплодираше своя воин дълго време след края на мача и даже запя химна на Франция, а ето какво показа и развълнувалният Симон, който още през днешния ден ще би трябвало да излезе още веднъж на корта за осминафиналния си конфликт против Феликс Оже-Алиасим:

" Имам възприятието, че през тази седмица играя мачовете по подобен метод, че все едно утрешният ден просто не съществува. Боли ме на всяко едно място. Повече от всеки път ме боли. Ситуацията беше сходна на Ролан Гарос. Готов съм да умра на корта и би трябвало да го направя, с цел да имам някакъв късмет в тези дуели.

Има моменти като при започване на третия сет, когато се чувстваш извънредно уединен, отпаднал и просто се опитваш да оцелееш. След това печелиш точка, която прераства в гейм, виждаш по какъв начин твоят противник също стартира да допира краката си. О, значи при теб е същото? После се оглеждам и виждам всички тези почитатели, които крещят моето име. Не съм уединен и в никакъв случай не съм бил. Благодарен съм ви, защото дружно дадохме всичко от себе си.

Ще бъде чест да играя против Феликс, който доста почитам и е измежду обичаните ми играчи, а също така е най-хубавото момче на света. Става въпрос за необикновен тенисист, който сега е в серия от 14 следващи победи, до момента в който аз ще се нуждая от 3 месеца, с цел да се възстановя изцяло от днешния мач. Ако кариерата ми завърши в борба с него, то нямам нищо срещу. Феликс също имаше тежък мач, само че е към два пъти по-млад, тъй че може би ще бъде малко по-свеж от мен " - приключи шеговито героят на френската аудитория.

Източник: TennisMajors

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР