Настоящият ректор на Софийския университет Св. Климент Охридски проф. дфн

...
Настоящият ректор на Софийския университет Св. Климент Охридски проф. дфн
Коментари Харесай

Настоящият ректор на Софийския университет е единственият кандидат за поста

Настоящият ректор на Софийския университет " Св. Климент Охридски " проф. дфн Анастас Герджиков е едиственият претендент за ректор. Кандидатурата му е издигната от Общото заседание на Факултета по типичен и нови филологии.

Срокът за подаване на кандидатури за ректор на най-голямото висше образователно заведение у нас изтече в 17 часа през днешния ден, а изборът ще е на 20 ноември. Преди това претендентът би трябвало да показват концепциите си за ръководство.

Проф. Анастас Герджиков бе определен за ректор на Софийския университет през есента на 2015 година, а измежду предложенията му бе делене на финансовото от другото ръководство за финансова непоклатимост. Година и половина по-късно назначената за основен управител Женина Жилева обаче подаде оставка.

Преди няколко дни Би Ти Ви излъчи следствие, съгласно което проф. Герджиков е сключил цивилен контракт за 9000 лева с майка си проф. Мария Герджикова, която е дълготраен учител в катедра " Методика " на Факултета по славянски филологии. Договорът е за проучване на потребностите за образование по български език и литература в българските общности зад граница.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР