Настоящият президент Доналд Тръмп изостава зад конкурента си Джо Байдън

...
Настоящият президент Доналд Тръмп изостава зад конкурента си Джо Байдън
Коментари Харесай

Тръмп изостава от Байдън и като характер, и като компетентност

Настоящият президент Доналд Тръмп изостава зад съперника си Джо Байдън и във връзка с персоналните качества, и във връзка с способността си да се оправи с проблемите в страната. Това демонстрира изследване на авторитетния център " Пю ", извършено сред 16 и 22 юни.

Страх и яд изпитват всички, въпреки че измежду демократите процентът е по-висок. 12% от хората са удовлетворени от развиването на страната към края на юни, на фона на 31% през април.

Проучването открива съществени разделения сред оценките на хората за Тръмп и за вероятно ръководство на Байдън. 9% намират, че актуалният президент се оправя приблизително добре; 37% го дефинират като " добър " или " страховит ", а 53% - за " слаб " или " ужасяващ ", като процентът на най-негативната оценка е 42%.

По-малко са оптимистите за ръководство на Байдън - 28% биха споделили, че той ще е " добър " или " страховит ", 29% чакат да се оправя умерено добре. Но 43% считат, че той ще е " слаб " или " ужасяващ ", което е с 10 процентни пункта по-малко от отрицателната оценка за Тръмп.
Лични качества
Сериозен контрастност има и във връзка с оценката за персоналните им качества. Сред общо шест от тях Тръмп има най-ниска оценка по въпроса дали е със спокоен темперамент (25% от гласоподавателите са на това мнение. Дори измежду неговите гласоподаватели едвам половината биха го описали с тази дума.)

60% от гласоподавателите обаче намират Байдън за " спокоен ", 54% считат, че той би се грижил за потребностите на елементарния човек (срещу 41% за Тръмп). Повече гласоподаватели считат, че демократът е " добър образец " и " почтен ", в сравнение с биха споделили същото за Тръмп. Разликите са надлежно с 15 и 12 процентни пункта.

Слабостта на имиджа на Байдън е в това какъв брой деен наподобява - в случай че стане президент, той ще бъде най-възрастният в историята. Само 40% от гласоподавателите биха го описали като " деятелен " и това е най-слабият му резултат във връзка с персоналните качества. Едновременно с това жизнеността е най-силната страна на Тръмп. 56% от гласоподавателите го намират за " деятелен ". По отношение на смелостта двамата са на процедура с еднакъв резултат - 46% намират Тръмп за куражлия, 45% - Байдън.
Основните проблеми
Тръмп не провокира огромна убеденост в гласоподавателите, че ще се оправи с главните проблеми пред страната. Изключението прави единствено мнението на публиката за икономическите му политики - 51% са уверени доста или ненапълно уверени, че той може да взема положителни решения в тази област. По същия въпрос 48% имат вяра на Байдън.

Тръмп обаче не вдъхва религия на американците, че може да се оправи с други неща, изключително с разпространяването на ковид. Само 35% изпитват убеденост в него във връзка с расовите проблеми в страната, а 48% - в Байдън. Най-ниският му резултат е във връзка с това дали е кадърен на сплоти страната - 31% са на това мнение. 45% считат същото за Байдън.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР