Настоящият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията ще бъде сменен.

...
Настоящият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията ще бъде сменен.
Коментари Харесай

Предстои смяна и на шефката на Агенцията по вписванията

Настоящият изпълнителен шеф на Агенцията по вписванията ще бъде заменен. Това съобщи пред публицисти служебният премиер Стефан Янев. Директор на организацията в този момент е Габриела Козарева и тя ще бъде заменена с предложение на министъра на правораздаването, предава Българска телеграфна агенция. 

Смяната беше поискана предходната седмица от служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров поради отвод от страна на Агенцията да бъдат вписани измененията в управленията на столичните блоници " Александровска " и " Лозенец ". 

„ Отказът на Агенцията да го направи излиза отвън нейните законови пълномощия. Всъщност, какво се пробват да ни кажат с това си деяние? Ние сме недосегаеми, ние сме, може би, можем да вършим всичко безнаказано, вие не можете даже да ни промените. Може ”, съобщи доктор Кацаров на 9 юни.

Според него Габриела Козарева е надвишила правата си. Кацаров настоя Министерството на правораздаването да ревизира законно ли е работила.

На чиновници в Агенцията по вписванията е оказвано " влияние ", разяснява и зам.-министърът на правораздаването Иван Демерджиев, който е разпоредил инспекцията.

От самата Агенция дадоха отговор на обвиняванията с публично мнение, в което обясниха, че не могат да записват новото управление на болница " Лозенец ", тъй като остарелият шеф проф. Любомир Спасов апелира уволнението си. А в проблема с „ Александровска ” имало неясноти. В документите от здравното министерство било посочено, че новото управление е назначено след конкурс. Хората, които ще ръководят обаче, още веднъж съгласно документите, били определени до провеждането на подобен, пишат още от Агенцията.

Премиерът Янев разгласи следващата рокада в хода на брифинга през днешния ден, който даде дружно с министрите си за отчитането на първия месец от работата на служебното държавно управление. Повече за доклада можете да прочетете. 

" Българските жители заслужават да се показва ново начало на политическо говорене и на деяние, което да им вдъхне убеденост, че нещата са на първо място в техните ръце. Наясно съм, че с ръководство от два месеца няма да променим страната. Искаме да покажем, че това е едно положително начало - силата е в хората и техните представители, които ще влязат в идващото Народно заседание. Със законодателни промени може да се върне държавността и да се спре със беззаконието и безнаказаността ", сподели министър председателят. 

За работата на инспекторатите на обособените ведомства ще се произнесат министрите, само че като обща картина има рекламация за тяхната работа. По част от проблемите обаче се работа. Разбира се, искания всеки може да има, само че от резултатите ще дадем оценка за тяхната работа, добави Стефан Янев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР