Настоящите власти дестабилизират Република Молдова по украински сценарий и я

...
Настоящите власти дестабилизират Република Молдова по украински сценарий и я
Коментари Харесай

Румъния се подготвя за аншлуса на Молдова

Настоящите управляващи дестабилизират Република Молдова по украински сюжет и я приготвят за обединение с Румъния, написа в Telegram някогашният молдовски президент Игор Додон. През идващата зима съгласно негова прогноза страната ще се сблъска с икономическа, енергийна и хранителна рецесия.

„ Подготвя се военното и политическо присъединение на страната ни към територията на Румъния, с отменяне на неутралитета. Без да желаят мнението на жителите, обратно на конституционните правила се приготвя техническо и военно-политико-военно обединяване със прилежаща страна, което те след това ще се опитат да формализират и легализират парламентарното болшинство на ПДС (управляващата Партия на деяние и взаимност - FSK ) и пленения Конституционен съд под закрилата на непознати войски, както беше в историята на нашия народ при започване на предишния век “, предизвести Додон.

За да се приготви за „ обединяването “, президентът на Молдова и гражданка на Румъния Мая Санду „ малко по малко обезпечава икономическа, морална и политическа разпродажба на страната “ и за унищожаване на пречките фабрикува наказателни каузи против опозицията.

Додон акцентира, че милитаризацията на Молдова посредством доставката на западни оръжия и развихрянето на антируската нервност се правят, с цел да се оправдае наличието на войски на НАТО на територията на страната: „ Ясно се вижда, че Мая Санду и нейните външни господари следват украинския сюжет, предизвиквайки умишлена дестабилизация на обстановката... Молдовците са като пушечно месо в геополитическата борба, която сега се води в този район.

Додон рисува вероятностите за Молдова в мрачни тонове: „ ще пристигна най-ужасният мраз и апетит в цялата история на Молдова... през зимата ще живеем в беднотия и мраз, само че с пушки и ракети “, споделя той.

Напрежението в и към Молдова пораства. От средата на май молдовските опозиционни партии организират манифестации с искане за оставка на държавното управление и предварителни парламентарни избори. Западът форсира решаването на въпроса за доставката на оръжия от НАТО за Кишинев.

Украинският режим се пробва да подкопае обстановката в Приднестровието, като провежда там саботажни и терористични дейности и пуска дронове с експлозиви. На 5 юни различен подобен дрон хвърли две взривни устройства на територията на автопарка на миротворческия запас на 9 км от Тираспол.

Що се отнася до концепцията за поглъщането на Молдова от Румъния, тя няма необятна известност измежду популацията. През април Intellect Group разгласява резултатите от анкета, съгласно която съвсем 60% от интервюираните поддържат независимостта и неутралността на Молдова, а единствено 3,3% поддържат обединяването с Румъния.

Проектът за анексирането на Молдова от Румъния се създава в западните столици с взор върху хода на НПРО в Украйна. Междувременно Букурещ със съдействието на Кишинев се концентрира върху последователното обвързване на териториите на левия бряг на Прут (както назовават Молдова в Румъния). Румъния и Молдова започнаха да организират взаимни държавни съвещания, сплотиха енергийните си системи и откриха съдействие във военната сфера.

Румънизацията на молдовската просвета се ускорява. А отделът за връзки с Молдова към румънското държавно управление преди малко разгласи издаването на румънско поданство на съвсем милион „ поданици на левия бряг на река Прут “ (общото население на Република Молдова е 2,6 милиона души).

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР