Настоящата учебна година няма да бъде удължавана. Това заяви образователният

...
Настоящата учебна година няма да бъде удължавана. Това заяви образователният
Коментари Харесай

МОН казва ще има ли удължаване на учебната година

Настоящата образователна година няма да бъде удължавана. Това съобщи просветителният министър Николай Денков. Заради компликации в онлайн образованието предходната година, вторият период беше продължен с една седмица за децата от 1 до 3 клас и с две седмици за децата от 4 до 6 клас. Сега обаче за децата с пропуски в знанията се плануват единствено самостоятелни занятия с учителите, оповестяват от Нова телевизия.
Първокласникът Дамян е със специфични просветителни потребности. Уроците от у дома по време на изключителната конюнктура са били същинско предизвикателство, споделя баба му.

„ Онлайн образованието беше извънредно мъчно - опитваше се да пипа непрестанно всичките си съученици. След това започнахме да учим отделно”, споделя Детелина Кръстева.

Тази година не са планувани спомагателни седмици образование за дребните възпитаници в края на втория период, съобщи министърът на образованието.
„ По-скоро ще използваме тези две седмици за наваксване на самостоятелните пропуски на децата. Остава тази опция - да се проучва какви са проблемите на всяко дете и да се работи самостоятелно или на дребни групи”, изясни министър Денков.

Така, в случай че нямат потребност от спомагателни уроци, дребните възпитаници от 1 до 3 клас ще завършат годината на 31 май. Децата от 4 до 6 клас ще учат до 15 юни. А до най-късно в класните стаи ще останат огромните възпитаници от 7 до 11 клас - до 30 юни.

В столичното 140-о учебно заведение към този момент са създали организация за самостоятелни уроци след формалното приключване на втория период.

„ Имаме спогодба с нашия колектив, че по всяко едно време, който има потребност от каквито и да е спомагателни съвещания, разяснения, са добре пристигнали - с родителите, в случай че е належащо. Ако би трябвало самостоятелно, в случай че са по-големи децата”, сподели шефът на 140 СУ " Иван Богоров " Мая Зафирова.
По сходна скица ще работят и в благоевградската гимназия " Гоце Делчев ". Учениците в Благоевград бяха измежду децата в страната, прекарали най-вече време в онлайн уроци по време на двата образователни периода.
„ Изготвят сътрудниците проекти за деяние и имаме одобрен график за съвещания по всеки един образователен предмет. Учениците имат опция да остават след учебно заведение, да се приготвят в допълнение. Те правят оценка, че в по-малка група може да се работи по-спокойно”, споделя Димитрина Иванова, която е шеф на ПГТЛП " Гоце Делчев " - Благоевград.

И до момента в който краят на тази образователна година към този момент е явен, то началото на идната към момента се разисква, добави просветителният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР