Настоящата криза показва, че без Съединените американски щати Европа не

...
Настоящата криза показва, че без Съединените американски щати Европа не
Коментари Харесай

Европа не може да се защити без САЩ

Настоящата рецесия демонстрира, че без Съединените американски щати Европа не може да се отбрани. Участието на Съединени американски щати в европейската сигурност е главно изискване за мир в района. Такива изказвания направи полският външен министър Збигнев Рау по време на среща на посланиците. Думите на дипломата са представени от полската организация PAP (Polish press agency).

„ Полша възприема присъединяване на Съединените щати в европейската сигурност като главно изискване за мир в Европа “, сподели Рау. Външният министър на Полша назова водачеството на Съединени американски щати в НАТО ключът към „ бързото и дейно адаптиране към съветската опасност през 2016 година “. Когато Руската федерация анексира Крим 2 година по-рано и стартира да поддържа прокремълските сепаратисти в Донбас, Алиансът усили наличието си на източния фланг.

След пълномащабната инвазия на Русия в Украйна Съединени американски щати разположиха спомагателни сили в Полша и започнаха да употребяват страната като директен пункт за превозване на оръжия на въоръжените сили на Украйна. Рау благодари на Вашингтон и също по този начин сподели, че щатите не би трябвало да поемат " цялата отговорност ". Сигурността на Европа би трябвало да е на плещите и на европейските съдружници.

На 24 февруари Руската федерация нахлу в самостоятелна Украйна, започвайки пълномащабна непредизвикана война, която продължава и до през днешния ден. Русия продължава да прави ужасяващи военни закононарушения на украинска земя, убивайки невъоръжени цивилни жители. До момента са събрани доказателства за 18 000 военни закононарушения, осъществени от съветските окупатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР