Настоя премиерът Николай Денков да вземе отношение по казуса с

...
Настоя премиерът Николай Денков да вземе отношение по казуса с
Коментари Харесай

Делян Пеевски: ДПС няма да издигне кандидат за кмет на София

Настоя министър председателят Николай Денков да вземе отношение по проблема с изгонените съветски свещеници
Движение за права и свободи няма да издигне претендент за кмет на София и няма да поддържа в София никого даже и на балотажа. Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Партията обаче се е записала за изборите в София, в това число и за кмет на Столичната община.

Вчера от Движение за права и свободи оповестиха, че ще подхващат законови промени за увеличение на дотацията, с цел да се " обезпечи издръжката на храма ". Пеевски обаче не влезе в конкретика.

" Според мен най-нормалното, което говорихме и с държавното управление, какво друго с изключение на финансиране, да могат да се назначат свещеници ", сподели Пеевски.

Той се надява, че до края на деня ще стане ясно кой е притежател на църквата - българската или съветската страна.

" Църквата би трябвало да отвори неизбежно. Не може да е заключен храма. Кой го е заключил - да зададем въпросите. Казва се, че свещеникът, който към този момент не е в България, го е заключил и е оставил ключовете в посолството. Нека да установим. При който са ключовете, би трябвало незабавно да отвори църквата, не може да е затворена. Няма храм, който да е затворен. Той би трябвало да е отворен за всички миряни ", сподели Пеевски.

Като " чудесна концепция " той дефинира настояването на Българска социалистическа партия за чуване на шефа на ДАНС Пламен Тончев по отношение на отчета за активността на шпионите. " Щом са решили службите, че има данни, това се е случило към този момент, тези лица, които са вредили на българската страна, не са в България. Сега е въпросът за какво една черква в центъра на София е затворена, от кого и по каква причина ", разяснява депутатът.

Той изиска отговори на въпросите от държавното управление - да кажат кой е притежател на храма. " Все отново би трябвало да се покаже, че има власт. Надявам се министър председателят да вземе отношение ", сподели той.

" И от политици, и от службите не би трябвало да има подобен звук. Това вреди на България по време на война при съседа. Трябва да спрат и от двете страни тези рецензии. ДАНС не трябваше да излиза с позиция по проблема. Трябваше ръководителят на ДАНС да изиска среща, да беседва по тематиките, само че не трябваше и от другата страна да има този звук без да сме се срещнали с обстоятелствата, които неизбежно би трябвало да разберем ", сподели Пеевски по отношение на напрежението сред политици и ДАНС по отношение на проблема с изгонените свещеници. В събота сутринта съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков упрекна организацията, че се е забавила с експулсирането на тримата мъже, както и че другите страни са знаели първи за това.

Днес депутатите ще гласоподават разпоредбите, по които ще се трансформира конституцията. Пеевски изясни, че Движение за права и свободи желаят основният прокурор да има право единствено на един петгодишен мандат. " Вижда се, че на този пост нещата се израждат и стават по необикновен метод в този кабинет ", разяснява той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР