Настилките на 4-те моста в Северен парк вече имат нужда

...
Настилките на 4-те моста в Северен парк вече имат нужда
Коментари Харесай

Заради деца с ролери в Северен парк почва "ремонт на ремонта"

Настилките на 4-те моста в Северен парк към този момент имат потребност от нов ремонт, защото по тях са минавали деца с ролери и с колела. Това излиза наяве от известие на кмета на регион " Надежда " Димитър Димов във " Facebook ". Паркът е в ремонт от 2017 година, който към момента не е завършил напълно. Мостовите уреди обаче към този момент са признати. " Ще възложа възобновяване на ерозиралото покритие на настилката на четирите моста в Северен парк за сметка на изпълнителя на ремонтните действия. Сформирах експертна група, която да предложи ново техническо решение за настилките, съгласно усиленото им натоварване с колела, ролери и скейтбордове. Въпреки безапелационното мнение, че мостовите уреди не са подобаващи за рискови осъществявания, следим сходна наклонност след ремонта на парка. Това докара и до нарушение на естественото тревно покритие наоколо до мостовете ", написа в известието на Димов.

Той добавя, че подновяването на настилката ще се осъществя " при подобаващи атмосферни условия ". В същия пост кметът се оправдава, че при предходния ремонт на парка са направени доста усъвършенствания. " Положихме геоклетки за прекъсване на ерозията по хълмовете, използвахме армирана тераколена замазка за настилката, използвахме маркировъчна багра (студен пулверизатор пластик), запазихме архитектурния образ на Северен парк, в това число мостовете, в унисон с визията на носителя на правата и първи проектант на Северен парк – арх. Радославов ", споделя той. Под известието обаче хора от квартала недоволстват, че три генерации поданици на " Надежда " са карали колелета в Северния парк и че не е обикновено ремонтираните единствено преди месеци уреди да се нуждаят от нов ремонт.

Реконструкцията на Северен парк стартира през 2017, мина през няколко стадия, като първият и вторият погълнаха към 4 млн. лева.  През октомври 2020 година кметът Йорданка Фандъкова разгласи, че дейностите още не са завършили. " Продължаваме обновяването на Северен парк – досега сме реновирали 140 дка. Започнаха 72-часовите проби на алейното осветяване и фонтана на входа към ул. „ Народни будители “.Заедно с новите настилки са построени и нови детски и спортни площадки. Продължава работата по напоителната система и полагането на нов хумусен пласт преди озеленяването ", разяснява тя във " Facebook ".

Около упоменатите площадки през 2019 година избухна скандал. Гражданската организация " Спаси София " разгласи, че поръчката за закупуване на култивиран мебели за тях е извършена на подозрително високи цени. Като образец бе даден, че за ограда, поставена на площадка до входа откъм жк „ Свобода “, са платени 11 000 лева, до момента в който за същата ограда на „ Спаси София “ е била поискана цена от 4000 лева Данъкоплатците в София са платили 4158 лева за детска люлка, която всекидневно струва 2033 лева Сред изключително шокиращите разлики бяха и тези при покупката на маси за шах. Вместо пазарна цена от 977 лева.  " общинската " маса струвала 2348 лева След изнесените данни кметът Фандъкова разгласи, че ще подреди инспекция на процесурата. Още няма информация с какви изводи е завършила тя и дали въобще е завършила.     
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР