Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази съжалението си от разочароващото

...
Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази съжалението си от разочароващото
Коментари Харесай

Алегри: Много съжалявам за тази ситуация, но сегашният Юве е виртуален

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази съжалението си от разочароващото начало на сезона за отбора, само че акцентира, че това не е действителният образ на “Старата госпожа ” поради редицата контузени играчи.

“Много скърбя за тази обстановка и постоянно се запитвам дали съм допускал неточности. Първият отговор, за който се сещам, е, че Юве беше плануван по друг метод: Адриен Рабио, Леандро Паредес и Пол Погба като халфове, Мануел Локатели като първа запаса, Анхел Ди Мария и Федерико Киеза по двата фланга, както и Душан Влахович в центъра. Сегашният Юве е виртуален. Знам, че ни липсва някой, който може да основава благоприятни условия в последните 30 метра, само че подписахме с Погба и Ди Мария с тази цел. 

Също по този начин развиваме Фабио Мирети, който е най-подходящ за тази роля от наличните футболисти. Но той не е Погба и е единствено на 19 години. Имаме проблеми да натискаме по фланговете. Не мога към този момент да желая от футболисти, които са тичали през целия си живот, да го вършат по целия фланг. Ако желая от Хуан Куадрадо да бъде крило, той към момента може да се оправи сносно. Но към този момент не мога да изисквам от него постоянно да играе две функции.

Нещо ни липсва и скоро ще спрем. Това е моята работа и се трудим върху това всеки ден. Въпреки това много неточности са механически. Ще можем да разчитаме на Киеза и Погба през януари и по-късно ще забележим какво можем да желаеме на момента. Те не са колела. Има справедливи компликации. Знам това, не съм треньор от един ден и постоянно съм допускал леки неточности. Но дублирам: това в този момент е виртуален Ювентус. Доволен съм от работата на трансферния пазар, тя ми хареса. Но играчите не са на терена. Опитайте се да извадите петима титуляри от Интер или Милан. 

Мога да кажа, че Бремер е доста мощен. Очаквах много от Аркадиуш Милик и той се отплаща с доста. Знаете ли за какво? Милик по този начин или другояче постоянно играе добър футбол и пропуща минимум. Също по този начин знае по какъв начин да се движи. Рабио доста ми липсва в този момент. Доста хора го разискват, само че той прави 13-14 хубави неща на мач и постоянно тежи на терена. Рабио има техника и физика. Трябва да спечелим в Лисабон, да победим Макаби (Хайфа) два пъти и да забележим дали това ще е задоволително. 

В шампионата Интер са най-силни, макар че са без Иван Перишич. Те се укрепиха много в средата на терена с Хенрих Мхитарян и Кристиян Аслани, който е добър. Милан има двама изключителни и доста съвременни играчи - Тео Ернандес и Рафаел Леао. Отново засягаме тематиката за значимостта на физиката. Няма различен на света, който преодолява съперника с мощта и лекотата на Леао. Когато разполагаме с всички, ние също сме доста мощни. Но ще си приказваме за това още веднъж, нека да е скоро ”, разяснява Алегри пред “Кориере каузи Сера ”.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР