Наставникът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро подреди любопитен идеален отбор

...
Наставникът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро подреди любопитен идеален отбор
Коментари Харесай

Ел Маестро обяви Бодуров и Чорбаджийски за най-добри в света, нареди ги до Меси и Модрич

Наставникът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро подреди любопитен съвършен тим на света. Наред с Лионел Меси, Лука Модрич, Луис Суарес и Давид де Хеа, експертът постави в центъра на отбраната Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски. " Статистически те двамата са най-хубавите в Европа сега! Четох го някъде, не знам дали е правилно, само че сигурно играят доста добре тази година ", обоснова се Ел Маестро пред bTV.

Освен това роденият в Белград футболен треньор съобщи, че за неговото предопределение отпред на " алените " е оказал помощ някогашният ментор на Левски Люпко Петрович. Майстора сподели на младия Нестор, че от него няма да стане нищо. " Той беше мой инструктор, когато изкарвах треньорски лиценз. Беше много непоколебим към мен, сподели ми няколко пъти, че от мен няма да стане нищо, само че може би това беше неговият метод да ме стимулира или може би просто ми се подограваше, тъй като бях най-младият в групата ", спомня си с усмивка Ел Маестро.

" Родното ми място в Белград е на метри от дребен футболен стадион. Отборът се споделяше Цървена звезда, само че не същинският, а отбор от пета дивизия. Когато бях доста дребен с приятелите ми от квартала гледахме тренировките и срещите на тима. А първият същински мач, който гледах в Белград, беше още веднъж на Цървена звезда, само че същинският клуб ", споделя още Нестор. Той прибавя, че един от обичаните му тимове е точно " червено-белият " гранд от Сърбия, който през 1991 година става притежател на КЕШ - обич, която се предава през генерации в фамилията на Нестор - Йевтич.

" Промених името си два пъти. Първият път беше, тъй като не желаех да имам сръбско име. Когато бях на 17-18 години се срамих от него, само че в този момент се срамя от това, че тогава ме е било позор. Бях дребен и зависим на въздействие, поддадох се на цялата агитация. Сърбия и това да си сърбин не беше най-хубавото нещо на света през 90-те години. Нямам мнение за това какво тъкмо се случи тогава, кой е бил прав и кой неверен, само че методът, по който беше показано на Запад или най-малко в Англия, беше, че ние сме агресорите, неприятните хора, които провокираха революция и поради които доста хора страдаха.

Заминах за Англия, когато бях 8-годишен. В началото не ми беше елементарно. Всички бяха почитатели на Манчестър Юнайтед по това време. Това беше най-големият тим тогава и въпреки да бяхме на 800 благи от тях и никой не беше стъпвал в Манчестър, ние бяхме техни почитатели. Определям се като английски жител, само че сигурно наясно със сръбски корени и близостта, която имам към Сърбия. А в случай че ме питате къде е домът ми - във Виена, тъй като пребивавам там със фамилията си отдавна, макар че нищо не ме свързва с Австрия ", прибавя Ел Маестро.

" За да действат медиите, изключително във футбола, се нуждаят от добър и неприятен воин. Медиите избраха да създадат Левски воин, а ЦСКА и мен съответно - изверг. Разбирам, че не е персонално и че не е тъй като в действителност мислят, че сме толкоз зле ", добавя старши треньорът на " алените ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР