Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев даде пресконференция преди утрешния мач

...
Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев даде пресконференция преди утрешния мач
Коментари Харесай

Любослав Пенев запази острия тон към БФС и съдиите

Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев даде конференция преди утрешния мач с Левски и по традиция се изрече много остро против съдиите и БФС. Този път обаче треньорът на алените не спря дотук, а атакува тимовете от първата шестица. Според него, без да прецизира кои клубове засяга, те били съюзени и играели против ЦСКА-София, съобщи sportal.bg.

Ето какво сподели Любослав Пенев:

Влизаме в мача с Левски като главен съперник за купата. Радваме се на положителните резултати, удовлетворени сме и желаеме да продължим в същата линия. Длъжни сме да се оправим. Убеден съм, че ще имаме добър резултат. Винаги има “жертви ” след мачовете, само че ще се оправим.

Не желая да лаская никой и да си слагаме ненужно медали, само че тимът играе добре. Повиши равнището, което ме радва. За малко изградихме жанр, който ще надграждаме. Отборът е с упоритост и въодушевление.

Теоретично сме длъжни да спечелим, на практика също. Работим с цел да спечелим всички мачове. Никакво подценяване, както оня ден в първите 15-20 минути. Подаръци не желая да се вършат. Ако са по-добри, да завоюват. Но безусловно никакви дарове.

Един футболен мач има три знака. Гоним постоянно успеха. Не е невероятно да се получи и друго, само че не го мислим. Футболистите схващат, че отпущането не би трябвало да се повтаря - нито първоначално, нито в средата, нито в края. Хубава загрявка, положителни първи 45 минути, отмора и след това втори положителни 45 минути. Това е за всеки, който желае да е в ЦСКА.

Разчитам на безусловно всички футболисти. Те са с контракт и до последния ден би трябвало да си поемат отговорностите ”, сподели Пенев, след което разяснява назначението на Станислав Тодоров за основен арбитър на утрешния дуел.

“Много закъсняхте с този въпрос. Онзи ден коменттора споделя “дано главната тематика не са съдиите ”. Първото му изречение е това. Току-що бяхме изпълнили център. Какво повече да разясня? Пишете самоуверено, коментирайте! Или имате възбрана? Дали ще пия шуменско?!Ако би трябвало ще го сменя с друго. Не желая да се занимавам със съдии и БФС, само че няма да спра в случай че не престават по този метод. Тези пречат. Лошото и жалкото е, че го вършат преднамерено, за. Затова футболът е на много ниско равнище - и клубен, и народен. Ще уточним какво ще пием - шуменско ли, софийско ли?

Първо би трябвало да ограничим дейностите на избрани хора, които управляват мачовете. Да знаят по кое време се демонстрира и по кое време не картон. Съгласен съм да се демонстрират, само че критерият да е идентичен. А в този момент критерият е друг. Има съдии, които се държат доста безочливо и надменно, усмихват ти се тъничко и знаят, че няма да отсъстват от терените ”, добави Пенев.

След това последва въпрос дали счита, че Левски към момента е в битката за купата, на което аленият ментор отговори:

“Загубиха оня ден мача от пряк съперник, само че остават доста мачове и не изключвам нито един тим. Всеки от шестицата се бори за нещо. Никакво подценяване. Има тимове, които са съюзени и играят против нас. Това не е нищо ново. Просто желаех да го кажа.

В момента съюзените тимове са от топ 6. Защо се вършиме на разсеяни? Нека излезе от вашия вестник, телевизия, медия…

Но преследваме и двете цели - няма от два стола на земята. Към момента се оправяме. Никакво отричане и докъдето имаме сили. Казал съм го на момчетата: драма никаква. Въпросът е да работим добре и да надграждаме. Кой не е застрахован от загуба? Ман Сити изгубиха ли? С милиарди. Радвам се на тима, с който работя ”, приключи Любо Пенев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР