Наставникът на Райо Валекано Андони Ираола ще напусне треньорския си

...
Наставникът на Райо Валекано Андони Ираола ще напусне треньорския си
Коментари Харесай

Борещ се за място в евротурнирите отбор от Ла Лига ще остане без треньор

Наставникът на Райо Валекано Андони Ираола ще напусне треньорския си пост в клуба след края на сезона, съобщава Relevo. 40-годишният експерт е отказал да възобнови изтичащия си контракт с „ пчеличките “ и по този начин му остават единствено два мача отпред на отбора: семейството на Виляреал и гостуването на Майорка.

Макар и да не е ясно кой ще бъде идващия тим на някогашния състезател на Атлетик Билбао, младият треньор бързо си построи добра известност с работата си в Райо. Той пое скромния отбор през лятото на 2020 година и още в дебютния си сезон съумя да го изкачи в Ла Лига. Тогава мадридчани приключиха шести в класирането на втората дивизия, само че завоюваха финалния плейоф против Жирона. При завръщането си в елита тимът от „ Вайекас “ нямаше проблеми да си резервира мястото измежду най-хубавите, завършвайки на 12-ата позиция с 42 точки.

Два кръга преди края на сегашния сезон Райо даже има късмет да се класира за евротурнирите. Ако отборът приключи седми, той ще взе участие в Лигата на конференциите през идната акция. Два кръга преди края на Ла Лига „ франхирохос “ са на 12-ото място с 46 пункта или единствено на четири от заветната седва позиция, която сега принадлежи на Осасуна.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР