Наставникът на Наполи Лучано Спалети подчерта, че главната цел пред

...
Наставникът на Наполи Лучано Спалети подчерта, че главната цел пред
Коментари Харесай

Спалети: Трябва да изиграем мача с Интер все едно сме срещу Венеция

Наставникът на Наполи Лучано Спалети акцентира, че основната цел пред отбора е място в топ 4 на класирането в Серия А, само че призна, че победа в утрешния конфликт с Интер ще приближи тима към идната цел - купата в шампионата.

" Добре е да подчертая, че задачата ни беше да приключим в топ 4 и да се класираме за Шампионската лига. Знаем, че в случай че спечелим този мач, ние ще се катапултираме към идната цел. Това е ужасно и ни накара да прекараме седмицата с усмивка. Харесва ни да бъдем на тази позиция.

Когато имахме компликации, успяхме да останем фокусирани върху това, което трябваше да свършим. Дори през седмицата преди мача ни с Ювентус, когато се говореше за отсрочване на мача, играчите ми демонстрираха желанието си да излязат на терена. Тогава те изиграха мача, показаха се отлично и си потеглиха с добър резултат (1:1 - б.р.). Тези футболисти са прелестни хора и приказен колектив, като през годините демонстрираха, че ги е грижа за тази фланелка. Те обаче получиха по-малко, в сравнение с заслужават.
 Пиоли: Мачове сред Милан и Интер постоянно са специфични
Пиоли: Мачове сред Милан и Интер постоянно са специфични

" И двата клуба желаят да завоюват Купата на Италия "

Няма да диря персонално възмездие против Интер. Знам верния метод на работа, само че би трябвало да имам шанс, с цел да намеря играчи, които мислят по същия метод. Дали Калиду Кулибали ще играе на следващия ден? Мисля, че е неуважително към тези, които ще би трябвало да му правят отстъпка мястото си, в случай че реша да го пусна от първата минута. Очевидно е, че той е друг състезател. Достатъчно е да видите какво направи на финала против Египет, когато първо отиде да утеши противниковите футболисти. Човешките качества са тези, които изпъкват, даже над футболните такива. За мен е елементарно - каквото и да реша, ще е вярно, тъй като всички се оправиха добре без него.

Неслучайно Интер е първенец. Те ще дойдат ядосани след загубата в градското дерби. Най-добрите тимове ненавиждат да губят. Ние ги почитаме, само че не трябва да променяме нашите образ и държание. Тази заран споделих на тима ми, че ще би трябвало да изиграем мача против Интер по този начин като че ли играем против Венеция. Отношението ни не трябва да се трансформира, като би трябвало да уважим хората, които ни обичат и ще дойдат да ни поддържат на следващия ден.

Не бива да ги разочароваме, тъй че ще би трябвало да покажем нормалната ни класа. Очаквам този Интер, който познавам. Знам, че те имат характерности, в които са по-силни, само че и ние си имаме такива, в които ги превъзхождаме. Ще забележим кой ще успее да се концентрира и да употребява своите мощни страни ", разяснява Спалети на днешната си конференция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР