Наставникът на Левски Станимир Стоилов заяви, че отборът, който изиграе

...
Наставникът на Левски Станимир Стоилов заяви, че отборът, който изиграе
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Искам футболистите да изиграят мача гордо в стил Левски

Наставникът на Левски Станимир Стоилов съобщи, че тимът, който изиграе мача по-умно, по-правилно тактически с по-малко самостоятелни неточности ще продължи в Лигата на конференциите.

Столичният отбор ще се изправи против Хамрун Спартанс в четвъртък от 20:30 часа в мач от третия прелиминарен кръг на конкуренцията.

" Направихме по-обстоен разбор. Сериозен тим, в който се влага най-хубавото финансиране в Малта. С играта, която демонстрираха, справедливо са в третия кръг. Останах с отлични усещания от тима. Технични и комбинативни играчи, които играят открит, нападателен, атакуващ футбол. Който изиграе мача по-умно, по-правилно тактически с по-малко самостоятелни неточности ще продължи ", показа той.

Специалистът не има намерение да трансформира образа на отбора.

" Нямам желание да върша разбърквания в състава. Ивелин Попов към момента не е възобновен, макар че тренира самостоятелно. ПАОК има по-високо футболно равнище и от двата клуба. Ние изиграхме задоволително мачове напрегнат. Във футбола не постоянно любимците побеждават ", добави той

На конференцията преди конфликта старши треньорът на " сините " сподели, че заслужените похвали на възпитаниците му би трябвало да послужат мотивационно за идния дуел.

" И двата тима са на еднообразно равнище като класа и качества. Ще се опитаме да потърсим промени и нови хрумвания в играта ни. Колко ще се осъществят, е различен въпрос. Иска ми се думите ми да са влезнали в главите на футболистите. Имам терзание, че малтийските клубове са под равнището на българските в исторически проект. В този случай не е по този начин. Искам моите футболисти да са с централизация и с настройката от мачовете. Те получиха заслужени суперлативи и похвали. Това би трябвало да ги стимулира, да се показват по-добре. Искам футболистите да изиграят мача гордо в жанр " Левски ", приключи той.

Играчът на " сините " Георги Миланов счита, че съотборниците му са подготвени да се опълчват на богатата селекция на малтийците.

" Запознахме сме с Хамрун. Сериозен тим са. Имат единствено двама малтийски футболисти. Това, че играем с малтийски тим не би трябвало да ни заблуждава. Ще създадем всичко допустимо да победим. Важно е още първия мач да добием добър резултат и да не мислим за реванша. Във футбола всичко е допустимо. Добро сме готови, знаем техните мощни и слаби страни. Имахме видеоразбор, имат положителни футболисти, изключително в нахлуване. Ние знаем по какъв начин да им противодействаме ", показа футболистът преди да се насочи към тренировката на тима.

Срещата ще се състои на националния стадион на Малта във Валета.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР