Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, даде съвместна пресконференция със

...
Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, даде съвместна пресконференция със
Коментари Харесай

Стоилов: Крехък отбор се ражда в такива големи мачове, уважавам Пардю

Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, даде взаимна конференция със старши треньора на ЦСКА - Алън Пардю, преди финала за SESAME Купа на България. Специалистът подчертава върху няколко неща от лагера на "сините " преди дуела, като направи забавен паралел сред младия вратар Пламен Андреев, който ще стартира в неделя и неговия по-опитен сътрудник Николай Михайлов, който е стартирал против Оксер преди години. Стоилов съобщи, че почита работата на британския си сътрудник отпред на "червените ", както и постигнатото от него по терените на Острова.

"Специално в мен от много време има предстартова тресчица - освен за Купата, ами и за цялото показване. Ние изоставахме много на всички равнища и предвид на това, че стигнахме край при всички тези условия е обикновено да има тресчица. В моите футболисти е обикновено да има предстартова тресчица, при мен може би е малко по-добре от тази позиция, тъй като на много места съм печелил Купа. Докоснах трофея, тъй като мислех, че фотографията ще наподобява по-добре. Моето предпочитание е по-добрият да завоюва ", стартира Стоилов.

„ Аз нямам проблеми в главата си със стартовия състав. Повече терзания имам по отношение на играта ни. Срещу нас е тим, който има опит. Те имат 12 мача в евротурнирите единствено този сезон. Надявам се всеки, който играе да се показа по най-хубавия метод. Не съм разговарял с Пламен особено. Тези, които са израснали в школата са играли задоволително мачове с ЦСКА. Те имат много повече опит в такива мачове, само че Пламен е наш кадър и ще получи опция. Предполагам, че Николай Михайлов му дава също упътвания, въпросът е да не бъде претрупан прекомерно. За нас има повече напрежение, в сравнение с за тях, те играха няколко сходни мача ".

"Аз по тематиката със съдията към този момент приказвах. От през днешния ден разясня единствено футбола и феърплея. Всички страни би трябвало да се обединим и да създадем един футболен празник, какъвто хората чакт 17 години. Иска ми се футболистите да играят с горещи сърца и студен разум. Нашият тим още е прекомерно нежен, само че би трябвало да премине през едно такова напрежение. И аз като треньор, и последователите няма какво повече да желаем от подобен край. Казах го и след полуфинала против Лудогорец. Крехък тим се ражда в напрегнати мачове, против мощни съперници “.

„ Планът и концепциите, които имам за Левски ме карат да заложа на Пламен. Ще ви дам образец – преди доста години Ники Михайлов пази против Оксер. Тогава той беше на годините, на които в този момент е Плавен. Една победа или една загуба не са решаващи за бъдещето. Не мисля за личното си аз, а за клуба. Финалът против Литекс беше 3 дни след купата. Няма да неистина, 2 дни празнувахме, само че успяхме да се съберем. Мачът беше 50-50. Имахме шанс да имам мощни играчи, които с класа взеха решение мача. Готови сме за 90 минути и да отговорим на упованията на хората. Няма какво повече да желаят и футболисти, и почитатели от подобен край против безконечния противник пред цялостен стадион “.

"Трите мача до момента с ЦСКА протекоха доста разнообразни. При първия ЦСКА завоюва с класа, беше малко, откакто поех тима. При втория нямаше нужните условия за игра, а при третия бях на трибуните, което беше доста неприятно за мен. Сега ми се отваря добра опция. Пред Левски също има страховит късмет да донесе нещо на последователите си, които изстрадаха много в последните години ", продължи той.

"Аз постоянно съм бил за взамино почитание сред клубовете. Това е добър миг да покажем взаимност към феърплея. Много зависи от треньорите какво ще е държанието на играчите. Не бива да бягаме от отговорност за това. При господин Пардю има смяна в манталитета на скамейката на ЦСКА. Имам огромно почитание към Пардю и равнището, на което е водил тимове. Аз не съм по надъхването, а по образованието на моите футболисти. Вчера имахме спор за един гол отпреди години на Домовчийски. Историята е хубава и би трябвало да се помни, само че би трябвало да се мисли и за сегашното. Нашите футболисти би трябвало да опознаят историята ", показа Стоилов.

"Тези играчи имат благоприятни условия. Аз се веселя, че получават опция да играят в такива мачове. Двама от тях отидоха на Европейско и скърбя, че няма да вземат присъединяване в този мач. Аз в никакъв случай не съм считал, че младостта е недостатък ", приключи наставникът.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР