Наставникът на Интер Симоне Индзаги трудно скриваше вълнението си след

...
Наставникът на Интер Симоне Индзаги трудно скриваше вълнението си след
Коментари Харесай

Симоне Индзаги след класирането за финала в ШЛ: В началото това беше просто една мечта

Наставникът на Интер Симоне Индзаги мъчно скриваше вълнението си след триумфа с 1:0 против градския противник Милан в реванша от полуфиналите на Шампионската лига, който класира неговия отбор за първи край в конкуренцията от сезон 2009/10 насам.

По думи на самия Индзаги първоначално присъединяване в разногласието за трофея в най-престижния европейски клубен шампионат е било " просто фантазия ", само че нито един човек от " нерадзурите " не е спрял да има вяра в реализирането ѝ.

" В началото това бе просто фантазия, само че ние не спряхме да имаме вяра, направихме превъзходен спринт към финала и в последна сметка изиграхме две доста положителни дербита. Мога единствено да поздравя момчетата. Още първоначално споделих, че ще няма да разпределяме силите си сред шампионатите и ще играем на всички места до дъно. Просто опитваме да се представим по допустимо най-хубавия метод ", съобщи италианският експерт.

Треньорът на Интер се изрече доста ласкаво и за представянето на своите футболисти и в двата мача против Милан, определяйки го като " безупречно "

" Футболистите ни демонстрираха мощ, целенасоченост, експанзия и централизация. Тя бяха безупречни. От януари насам изиграхме четири дербита и спечелихме всяко едно от тях. Милан бе първенец на Италия и е първокласен тим, само че нашите футболисти се показаха превъзходно. Те заслужават да се насладят на тези триумфи ", показа Индзаги.

Любопитно е да се спомене, че от началото на 2023-а година Милан и Интер са изиграли общо четири дуела между тях и всички бяха извоювани от " нерадзурите ", което се случва за пръв път от сезон 1973/74 насам.

Симоне Индзаги разкри и дали има желания за това кой всред Манчестър Сити и Реал Мадрид да бъде противник на Интер във финала на Шампионската лига на 10 юни в Истанбул.

" И против двата тима ще бъдем новобранци първоначално, само че във футбола всичко е допустимо. През предходната година загубихме два пъти от Реал Мадрид, само че играхме добре. За Манчестър Сити не мога да ви кажа нищо, което към този момент не знаете. Ще играем с този, който излезе на терена против нас ", разяснява 47-годишният ментор.

Накрая треньорът на " нерадзурите " разкри, че ще даде ден отмора на своите футболисти и едвам по-късно в отбора ще стартират да мисля за идния дуел от Серия " А " против новия първенец на Италия Наполи в неделя (21 май).

" Утре футболистите ни ще почиват, тъй като не са имали ден за разформироване от 1 април насам. Заслужават си го изцяло. Ще се съберем още веднъж в четвъртък, защото би трябвало да се приготвяме за мач против Наполи ", приключи Симоне Индзаги.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР